Nå er det skikkelig høst, og eplene begynner å bli skikkelig modne eller nedfallsfrukt, og det er veldig høst her i alle fall. Det er jo så deilig å kunne ha en varm og god eplekake på bordet. Man kan servere med is(melkefri om man ønsker det) eller Fløte (melkefri/plantebasert om man trenger/ønsker det)
4 egg
1 dl sukker
1 kopp mel (jeg brukte Toro sitt havremel, siden jeg bruker glutenfritt, men originaloppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel)
1 ts bakepulver
Ca. 3 epler
Kanel ha på litt rikelig
Eventuelt litt perlesukker til å ha på toppen
Lag eggedosis av egg og sukker, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen. Mens egedosisen lages skreller man epler (det må man ikke om skallet er fint), deler de i båter og fjerne kjernehuset.
Ha deigen i en smurt 24 form og strø godt med kanel på, legg eplene tett i tett opp på, og gjerne litt kanel til. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. Stikk i selve kaken med en steikepinne for å se om kaken er ferdigsteik (Treffer man et eple så ser det ut som at kaken ikke er steikt.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#eplekake #raskeplekake #kjappeplekake #glutenfri #melkefri #epler #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat
Sikkert godt at åt kaffen. Vårt epletreet ga oss ikke noe frukt i år. Heldigvis man kan kjøpe epler på butikken slik at man kan bake eplekake:)
Så synd det var, da får man sattse på neste år
Nam, nam
Eplekake er kjempegodt og saftig 
Ønsker deg en kjempefin lørdag

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk å i like så
