Nå er det skikkelig høst, og eplene begynner å bli skikkelig modne eller nedfallsfrukt, og det er veldig høst her i alle fall. Det er jo så deilig å kunne ha en varm og god eplekake på bordet. Man kan servere med is(melkefri om man ønsker det) eller Fløte (melkefri/plantebasert om man trenger/ønsker det)
4 egg
1 dl sukker
1 kopp mel (jeg brukte Toro sitt havremel, siden jeg bruker glutenfritt, men originaloppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel)
1 ts bakepulver
Ca. 3 epler
Kanel ha på litt rikelig
Eventuelt litt perlesukker til å ha på toppen
Lag eggedosis av egg og sukker, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen. Mens egedosisen lages skreller man epler (det må man ikke om skallet er fint), deler de i båter og fjerne kjernehuset.
Ha deigen i en smurt 24 form og strø godt med kanel på, legg eplene tett i tett opp på, og gjerne litt kanel til. Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. Stikk i selve kaken med en steikepinne for å se om kaken er ferdigsteik (Treffer man et eple så ser det ut som at kaken ikke er steikt.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#eplekake #raskeplekake #kjappeplekake #glutenfri #melkefri #epler #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat
Sikkert godt at åt kaffen. Vårt epletreet ga oss ikke noe frukt i år. Heldigvis man kan kjøpe epler på butikken slik at man kan bake eplekake:)
Så synd det var, da får man sattse på neste år
Nam, nam 😍 Eplekake er kjempegodt og saftig 😍
Ønsker deg en kjempefin lørdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Tusen takk å i like så ❤😊