Saftig og enkel eplekake

Categories Alle oppskrifter, Søte gleder

Nå er det skikkelig høst, og eplene begynner å bli skikkelig modne eller nedfallsfrukt, og det er veldig høst her i alle fall. Det er jo så deilig å kunne ha en varm og god eplekake på bordet. Man kan servere med is(melkefri om man ønsker det) eller Fløte (melkefri/plantebasert om man trenger/ønsker det)

4 egg

1 dl sukker

1 kopp mel (jeg brukte Toro sitt havremel, siden jeg bruker glutenfritt, men originaloppskriften er med ½ kopp potetmel og ½ kopp hvetemel)

1 ts bakepulver

Ca. 3 epler

Kanel ha på litt rikelig

Eventuelt  litt perlesukker til å ha på toppen

Lag eggedosis av egg og sukker, ha så i mel og bakepulver og bland forsiktig sammen. Mens  egedosisen lages skreller man epler (det må man ikke om skallet er fint), deler de i båter og fjerne kjernehuset.

Ha deigen i en smurt 24 form og strø godt med kanel på, legg eplene tett i tett opp på, og gjerne litt kanel til.  Til slutt kan man strø på litt sukker på toppen, om man ønsker dette. Steik kaken midt i ovnen, på ca. 200 grader i rundt 20-25 minutter eller til kaken er steikt. Stikk i selve kaken med en steikepinne for å se om kaken er ferdigsteik (Treffer man et eple så ser det ut som at kaken ikke er steikt.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#eplekake #raskeplekake #kjappeplekake #glutenfri #melkefri #epler #Hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjonsmat

4 kommentarer

4 thoughts on “Saftig og enkel eplekake

  1. Sikkert godt at åt kaffen. Vårt epletreet ga oss ikke noe frukt i år. Heldigvis man kan kjøpe epler på butikken slik at man kan bake eplekake:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *