I går var jeg på butikken og hadde bestemt meg for å ha enten røykt torsk eller blåkveite. Da torsken kostet nesten 400 kr kg, så var saken røykt blåkveite, helt til en av naboene mine kom bort til disken, han ville ha skrei, da ble jeg i stutt et øyeblikk. Men skrei kan jeg jo ha neste uke.
Røykt blåkveite har en del bein og en bør derfor kjøpe dobbelt så mye fisk som man ellers bruker å kjøpe. En vanlig porsjon med fiskefilet er mellom 150- 200 gram per. person, men røykt blåkveite ville jeg altså ha regnet mellom 300- 400 gram per. porsjon fisk. Røykt blåkveite skal trekkes som torsk(men bruk minimalt med salt på røykt blåkveite siden den allerede er saltet), altså legges i kokende vann, som man skrur ned når den begynner å koke, den skal kun trekke i omtrent 10 minutter, avhengig av hvor store stykkene er.
Det passer godt med kokte poteter og gulrotstuing til.
Gulrotstuing kan lages på mange måter, men slik lager jeg den.
4 gulerøtter
4 dl vann
1 terning buljong (tåler du ikke gluten som meg så sjekk buljong om den inneholder gluten)
1 god klatt smør, tåler man ikke melkeprodukter så bruker man melkefri margarin
Ca. 1 ss Maizena
Ca. 2 dl fløte/melk/Laktosefri eller plantebasert fløte som jeg brukte (jeg lagde stuingen melkefri)
4 vårløk (kan sløyfes)som jeg hadde i på slutten av koketiden
Rensk og del gulerøttene og ha det i en panne med vann, smør og buljong og kok i omtrent 7 minutter. Ta den bort fra varmen, rør maizena ut Melk/fløte og hell i pannen med gulerøttene, kok opp under omrøring. Smak så til om den trenger salt eller pepper.
Del gjerne innlegget med venner og familie
Vi har også hatt fisk i dag
Deilig mat!
Det er synd at (også) fisk er så dyrt…
Utrolig, det som før var hverdagsmat, er nå blitt luksusmat. Ikke rart folk ikke spiser fisk.
Det er jo stikk i strid mot sund fornuft at fisk skal være dyrere en biff
Kveite er fantastisk godt, altfor lenge siden jeg har spist det nå. Nyt kvelden
Tusen takk og i like så Hildegunn
Åååå eg holder på og svelge tungen det ser så godt
nam nam nam det må eg ha en dag
Det er bare helt utrolig nydelig god mat, ikke ofte jeg spiser på grunn av prisen, men av og til må man unne seg det.
Ja det er akkurat det med pris. Når det er billigere å spise indrefilet en fisk, da er det noe riv ruskende galt et sted.