Gresk moussaka med lam

Categories Alle oppskrifter, I ovnen, Retter med kjøttdeig

Jeg huske første gang jeg smakte moussaka, da gikk jeg på kokkeskolen, og bare elsket det! Og etter det har jeg lagt det med ujevne mellomrom, og nå er det evig lenge siden jeg har laget. I dag har min venninner på lunsj og da måtte jeg jo lage noe godt, hun ungår helst pasta osv. og da er jo moussaka med aubergine helt perfekt. Den ble servert med en god salat med olivenolje til.

Til 4 personer:

1 pakke (400 g) kjøttdeig av lam

4 fedd hvitløk

1 stor løk

2 ts oregano

1 ts paprikapulver

1/2 ts kanel

2 ts timian

1 ts basilikum

1 ts chili eller man kan bruke fersk chili

Salt

Pepper

1 ss tomatpuré

1 boks knuste tomater

1 1/2 dl kraft eller 1/2 dl fond og 1 dl vann

1 stor eller to små aubergine

olje

3 dl melk/laktosefrimelk eller plantebasert melk(jeg brukte plantebasert melk)

1 egg Tåler man ikke egg, kan man blande litt mel (glutenfritt for min del)ut i melken, og jevne den.

Ca 50 g parmesan eller halvparten med annen ost. Tåler man ikke melkeprodukter, så finnes det veganske typer man kan bruke, jeg har ikke funnet noen jeg liker, så i dag får det stå

til.

Jeg liker å skrelle aubergine, det trenger man på ingen måte, men jeg er ikke så glad i skallet. Vist du ikke vil skrelle den, så vasker og tørker man den.

Så kjærer man den i skiver, legger det på en skjærebrett eller lignende, og strør salt på begge sider, og lar det få ligge i rundt 10-15 minutter, før man steiker i olivenolje.

Rens og del hvitløk og løk, og surr i olje, ha så i kjøttdeigen og krydderne og la det få steike. Ha så i kraften, tomatpuré og det knuste tomatene og la det få koke rundt 5 minutter. Bland egget eller eventuelt mel om man ikke tåler egg i melken og bland godt sammen, ha i halvparten av den raspede osten, hell det over kjøttdeigen og rør det godt sammen med alt, og ta det av platen. Smak på det om du synes den har nok salt og krydder.

Ha en ildfast form som er litt høye kanter på, og ha litt av blandingen i bunnen, legg så det steikte aubergine opp på, også en ny runde kjøttsaus og aubergine, og  til slutt kjøttsaus.

Steik midt i ovnen på 220 grader i 30 til 40 minutter, på slutten av steiketiden tar man på resten av osten, og lar den smelte.

Server gjerne med en god salat og hvitløksbrød.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Gresk moussaka med lam

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *