Dette er superenkelt å lage melkefritt, glutenfritt og uten egg, og man kan kutte ut nøtter og ha i andre ting som knaser, som maiskjeks. Også denne helt uten å måtte bruke ovnen, og det er en artig variant av godterier eller snop som jeg sier, som burde kunne slå an hos det fleste.
1 plate mørk kokesjokolade (glutenfri for min del) Man trenger ikke to forskjellige sjokoladeplater, men jeg måtte ta det jeg hadde for å ha nok.
1 plate lys melkesjokolade (glutenfri for min del) Man får gluten og melkefri sjokolade på helsekost forretninger, og fikk et tips om at coop hadde.
1 håndfull valnøtter (man kan bruke peanøtter, mandler, pinjekjerner eller kutte de ut om man ikke tåler nøtter). Tåler man ikke nøtter kan man for eksempel ha i maiskjeks, det vil lage en sprø knasende effekt.
1/2 pose tørket tranebær
Marsmellow
PS: Man kan ha i hva man vil, som geletopper, peanøtter, pinjekjerner, mandler kakepynt, maiskjeks osv.
Smelt sjokoladen på svak varme. Bruker du hele Marsmellow, så del de i fire, og ha de og alt annet i den smeltede sjokoladen, bland godt sammen. Hell det på et bakepapir eller lignede og pynt med Marsmellow, nøtter og tranebær før den stivner. sett det i kjøleskapet, og de er stivt på kort tid. Da er det bare å dele med kniv, og nyte herligheten!
Del gjerne innlegget med venner og familie
God juleknask 🙂
Ja skikkelig snadder
Takk for tipset:)
En glede