Karamellpudding er i grunnen veldig enkel å lage, og er en klassikker som aldri går av moten. Den kan lages lenge før den skal brukes, den blir bare  bedre av å stå i kjøleskapet, og da er jo man kommet lagt når man skal ha julebesøk eller til andre festligheter. Jeg har aldri laget den melkefri, men mulig jeg skal forsøke meg i løpet av jul  eller nyttårshelgen, det burde ikke være et problem.

Karamellpudding til 4-5 porsjoner

5 dl helmelk (laktosefri om man trenger det) Jeg har ikke forsøkt meg på melkefri, men mulig jeg lager i julen.

3 dl fløte (laktosefri om du trenger det)

1 1/2 dl sukker til karamell

3 ss sukker til karamellpuddingen

1 stang vanilje eller 2 ts ekte vaniljepulver som jeg bruker

5 store eller 6 små egg

Sett sukkere i en panne og sett den på middels varme til den er blitt brun og karamellisert. I mellomtiden lager man karamellpuddingen. Ha melk, fløte, sukker i en panne, åpne å skarp ut vaniljestang om du bruker det, eller ha i ekte vanilje, og varm det opp mot kokepunktet, skru ned platen og la det få stå å trekke noen minutter. Avkjøl blandingen. Knekk eggene i en skål og pisk de sammen, når melkeblandingen er fingervarm, bruk en sik å hell eggene i, og sil i melkeblandingen(da ungår man eggetråder i karamellpuddingen . Rør alt godt sammen. Ha karamellen i den formen du ønsker å bruke, man kan også lage porsjoner direkte i skåler eller lignede(husk på at karamellen er veldig varm, så ikke hell den i iskalde glass eller skåler, da kan de sprike). Hell i melkeblandingen, og sett den i ovnen i en ildfast form Bruk en dyp form å ha i kokende vann, sett formen i denne, i en forvarmet ovn til 120 grader. La den stå i rundt 1 1/2 – 2 timer alt etter hvor store former du bruker. Jeg lagde to skåler ved siden av formen, det ble ferdig på 50 minutter. Du kan kjenne den er ferdig når man bruker en fuktig skje å trykke på den, den skal være fast, men tøyelig.  Avkjøl og settes kaldt til dagen etter, den blir bedre til lenger den får stå  å trekke karamellen til seg.

PS: Et triks når du skal ha den på fat. Skjær langs kanten i formen, hell forsiktig karamellen over i en skål eller mugge, jo mer du får av jo mindre søl blir det på fatet. Legg et fat som passer formen, opp på formen, og snu alt rundt, da skal puddingen løsne lett. Server gjerne med bær, pisket krem, og karamellsaus.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

4 kommentarer

4 thoughts on “Karamellpudding

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *