Kinesisk mat er ofte vegetar, men fordelen er jo at man ofte har annet tilbehør ved siden av for det som ønsker det.
Til 4 personer trenger man: Her må man mer en gjerne bytte ut grønnsakene etter behov og ønske.
4 fedd hvitløk (Man kan ha i både mer eller mindre)
Rundt 1/2 cm ingefærrot (man kan selvsagt ha i både mer og mindre)
1 rød chili eller mer/mindre
1 paprika, ønsker man å bruke forskjellig farge er dette bare å kjøre på
100 g kål pluss 100 g rødkål, eller man kan bare velge ene typen, jeg hadde begge deler.
Ca. 1/2 gresskar
1 pakke vårløk
1, 5 dl riseddik
5 ss soyaolje (glutenfri for oss som må ha det)
1 1/2 ss sesamolje
Ca. 1 ss Siracha eller andre typer chilisaus, her regulere man det etter hvor vant man er med chili
2- 3 ss sesamfrø
3-4 ris nudler
Rens og findel hvitløk, chili og ingefær, ha olje i pannen og ha de i og la de få godgjøre seg i pannen. Skjær tynne stripe av kål, paprika og gresskar, og ha dette pannen og la det få frese med resten i et par minutter. Ha på riseddik, sesamolje, soyasaus og la de få koke med. Smak om du ønsker mere chili, i så fall har du i chilisaus. Vårløken has i helt på slutten og ha gjerne litt til pynt samen med sesamfrø, før servering. Nudlene tilberedes etter pakken anvisning, og has sammen med grønnsakene.
Del gjerne innlegget med venner og familie
Jeg hadde lignende i går, men blandet svinekjøtt:)
Svin holder jeg meg borte fra nå som ikke kroppen fungerer, ellers er det jo veldig godt og passer jo veldig godt til.