Asiatiske smaker er en eksplosjon av smaksopplevelse, og noe jeg bare digger. Jeg har hatt som intensjon å lage mer vegetar og veganmat, men nå man ikke er i form så er fantasien på bonn i bøtten. Denne ideen fikk jeg av en venninne som er veldig flink med veganmat, og den er absolutt verd å lage, utrolig enkelt å lage, og kjempegodt. Denne retten er eggefri, glutenfri, melkefri og ikke minst nydelig.
Til 2 personer trenger man:
2 firkanter med risnudler som er glutenfrie eller de nudlene du ønsker.
1 pakke med sjampinjong eller gjerne blanding av flere typer sopp
Ca. 3 ss sesamolje
3 eller flere hvitløksfedd
4 vårløk
1 chili mer eller mindre alt etter hvor mye man er vant til chili
Rundt 1 cm med ingefær eller en god ts med tørket ingefær
6 ss soyasaus (glutenfri til de av oss som må ha det)
Ca. 1 ss flytende honning
Sett nudlene på kok etter anvisning på pakken. Rens og del hvitløk, chili, vårløk og sopp, ha sesamolje i en panne og surr alt sammen, ha på soyasaus, honning og ingefær. Sil vannet av nudlene og ha på soppblandingen, ha gjerne på friske urter.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#veganmiddag #vegan #vegetar #Kjøttfrimandag #kjøttfritorsdag #Kjøttfridag #Sopp #nuddler ##eggefritt #melkefritt #glutenfritt #matfrabunnen #Hjemmelaget #middagstips #Middag #Morsmiddag
Jg digger asiatisk mat, og risnudler er kjempegodt! Spesielt med soyasaus på. 🙂
Enig, det e så smakfullt og godt.