Last Updated:

Løksuppe med steikt skive med vaktelegg

Categories Alle oppskrifter, Supper

Vi er inne i den sesongen da de fleste av oss vil ha litt lett og enkel mat, selv om det er skikkelig rotbløye ute, da smaker en varm  løksuppe  godt. Vil du ha det lille ekstra i selskap eller bare for kos, da kan du kjøpe vaktelegg og ha i skiven som vist på bildet. Jeg kjøper av og til vaktelegg for de er så utrolig søte og dekorative.

Til to personer:

1 stor løk

2 sjalottløke

2 vårløk

3 fedd hvitløk

Bruk den løken du har og liker 😀

Smør til steiking

5 dl vann

1/2 ss buljongpulver eller en buljongterning (sjekk for gluten om du som jeg ikke skal ha det)

Litt salt om det er ønskelig

Pepper

Jeg har litt krydderurter på altanen, og da hadde jeg i litt løpstikk(Nordens buljong), oregano og persille. Har du ikke dette så kan du bruke noen andre krydder eller ferske urter, eller tørkede urter.

Rens og del all løken, surr i en panne med smør, når løken er blank og myk har man i vann og buljong. Kok opp suppen og la den puttre i 5- 10 minutter for å få frem alle de gode smakene. Tilsett finhakket urter om du har, eller de tørkede krydder, og salt.

Skive med vaktelegg:

Beregn 2-3 skiver per. pers.

Skjær brødet i skiver, lag et hull i midten av skiven med noe rundt, og legg den på steikepannen med smør,  bruk god varme så den blir brun. Snu den så den får farge på begge sidene, knekk egget og ha det  ned i hullet på skiven, og la den stå å surre på pannen til egget er fast. Ønsker du ost på skiven bruker du det, jeg hadde den bare som den var.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#vaktelegg #vaktell #løk #løksuppe #enkelt #godt #middag #middagstips #Løpstikk #Friskeurter #Glutenfri #glutenfritt #melkefri #melkefritt #laktosefri #Morsmiddag #blogg #matblogg #matfrabunnen #hjemmelaget

2 kommentarer

2 thoughts on “Løksuppe med steikt skive med vaktelegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *