Ragu med oksekjøtt og tagliatelle

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter, Pasta

I dag måtte hjernen min jobbe litt på høygir for å fine en passende middag, for jeg skulle lage mat til en venninne som har operert skulderen og datteren hennes. Det spiser mye kylling, så jeg tenkte det kunne være en avveksling for det med noe annet, men det måtte jo være noe det likte.  Ragu er det masse smak i uten at det er sterkt, og pasta liker det det viste jeg ble en vinner. Denne retten er også naturlig gluten og melkefri (ikke pastaen da) Og maten falt i smak, og det var glad for å slippe å lage middag selv. Det er jo ikke så enkelt med bare en arm.

Til 3 personer brukte jeg:

400 g oksekjøtt, du kan bruke høyrygg, eller som meg som brukte entrecote

2 løk

4 hvitløkfedd

Smør til steiking

3 gulrøtter

3 dl oksekraft eller 3 dl vann  og 2 terninger oksebuljong

1 beger hakkende tomater

2 ss ketchup

2 dl rødvin (Når vinen kokes forsvinner alkoholen)

1 ts muskat

3 ts oregano

2 laurbærblad

2 ts basilikum

Pepper

Salt

Maizena og du synes den er for tynn, jeg måtte ha i litt.

Rens og del løk og hvitløk, og surr det i pannen med smør.

Del kjøttet i litt gode biter, og ha det litt og litt i pannen så ikke gryten blir for avkjølt, da koker kjøttet i stede for å bli kokt.

Ha i knuste tomater, buljongvann/kraft, ketchup og rødvin og la det få koke.

Rens og del gulrøttene og ha det i pannen sammen med alle krydderne.

La det få stå å putre i rundt 3 timer, smak så til med salt og pepper og eventuelt mer krydder.

Synes du at den er for tynn så kan du ha i vanlig maizena, eller maizenajevner. Mazenajevner kan man bare ha rett i gryten, og røre, men vanlig maizena må blandes ut i væske før den helles i, og kokes opp under omrøring. Jeg liker best vanlig maizena, for jeg synes man trenger så himla mye av den jevneren.

Kok tagliatelle eller annen pasta(glutenfri for min del) etter pakkens anvisning.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Oksekjøtt #Ragu #Okseragu

#Smakfullmiddag #Glutenfritt #tillaget #matfrabunnen #hjemmelaget  #Middag #middagstips #morsmiddag #melkefritt

 

 

 

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Ragu med oksekjøtt og tagliatelle

  1. Dette må være en sikker vinner for gjester, ja! Det må stå på koking ei stund, men smaker godt og er lett å servere! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *