Det var veldig enkelt å lage, og smakte meg veldig. Dette er virkelig sommermat! Det skulle vært med bulgur, men det kan jeg ikke spise siden det inneholder gluten, så jeg brukte ris, men man kan også bruke quinoa siden den er naturlig glutenfri.
8 lammekotelett
salt
pepper
Smør eller olje til steiking
Steik lammekotelettene på begge sider i rundt 4 minutter på hver side. Ha på salt og pepper, og andre krydder om du ønsker det.
4 porsjoner med kokt ris eller quinoa, tåler du bulgur kan du selvfølgelig bruke de. 0.5 dl bulgurgryn
vann til koking av risen, føll anvisningen på pakken.
1/2 bunt persille
1/2 bunt mynte
1/2 løk eller tilsvarende med vårløk det brukte jeg
1 tomat
1/2 sitron eller lime
1/2 ss olivenolje
pepper
salt
1/2 chili eller så mye du selv liker, kan også sløyfes.
Jeg hadde godt med salt i risen da jeg kokte den, så jeg trengte ikke salte etter på, men hadde litt pepper på. Kok risen etter anvisning på pakken med litt ekstra salt, å avkjøl den. Rens å del tomat, chili og løken. Ta stilken av persille og mynten og hakk det litt opp. Press saften av sitronen, og bland det i risen, sammen med grønnsakene, olje og pepper.
Jeg var på besøk og fikk Taboulé, sammen med falafel og masse annet godt, det kan du se HER, slikt blir man inspirert av!
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Lam #lammekoteletter #Taboulé #Sommermat #Glutenfritt #tillaget #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #altanbonde #Middag #middagstips #morsmiddag #melkefritt #glutenfritt
Ser så godt ut. Masse mat inspirasjon her:)
Tusen takk 💕