Last Updated:

Potetens dag og lutefiskens sesongstart.

Categories Alle oppskrifter, Fiskeretter

Lutefisk er det mange tenker på som julemat, og nå begynner jo julen tidligere og tidligere. Tenk at det kan klaffe så godt at både poteten og lutefisken har bursdag samme dagen 🥳🤩.

For anledningen har jeg hjemmedyrkede poteter til lutefisken, kan de bli bedre? De ble grønn ertestuing til, men her på Vestlandet er det vanlig med gul ertestuing til lutefisk.

Beregn ½ kg fisk per person. Del fisken og legg den i en ildfast form  (skal du lage mye så kan du ha fisken i en langpanne), strø 2 ss salt (bruk helst grovt salt) på fisken per kilo fisk man har. La fisken stå med salt i 30-60 minutter med folie eller lokk på, før den settes i ovnen på 200 grader.

Jeg rister av litt av saltet og vannet før jeg setter fisken i ovnen. Ha fisken i steikeovnen med folie, midt i ovnen på 200 grader i rundt 30 minutter, men dette er  avhengig av hvor tykke og store fiskestykker stykker man har.

Gul ertestuing lager jeg på akkurat samme måte som grønn ertestuing, som du finner oppskrift på her ertestuing.

Beregn litt god med bacon jeg beregner 50 gram per person, som deles og steikes i smør.

Kokte poteter må man ha til, i de fleste oppskrifter står det at man må ha mandelpoteter, vel det synes ikke jeg er så nøye, og jallefall ikke når jeg kan spise egne potyeter!

Del gjerne innlegget med familie og venner 😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#Lutefisk #Tradisjonsmat #julemat #Festmat #Fisk #form  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #fisk #Torsk #sjømat

2 kommentarer

2 thoughts on “Potetens dag og lutefiskens sesongstart.

  1. Lutefisk er jeg nok ikke så glad i…
    Potetenes dag og lærerne`s dag i går ja 😀 Jeg hadde oppigjenvarmet gryterett i går… så ingen poteter der..
    Men i dag blir det muligens potetemiddag… tenke tenke..

    Lag deg en fin torsdag 🙂

    1. Man må spise opp rester, og maten er jo ofte enda bedre neste dag 🙂. Lutefisk er ikke for alle, og det tok noen år fær smaksansene min ebegynte å venne seg til det. Men får jeg god lutefisk, ja da er det snaddermat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *