Portugiserne har et fantastisk kjøkken, og det er veldig gode på vin. Så denne burde jeg hatt vinho verde den grønne Portugisiske vinen som er en gudedrikk. Men uansett hvor mye jeg har smakt på polet, finner jeg ikke den gode smake det hadde der nede. Men dog, denne fiskegryten er enkel og utrolig god, spiser du ikke vanlig bacon kan du bytte ut med kylling eller kalkunbacon.
Retten er naturlig gluten og melkefri 😍
Til 2 personer:
Ca. 75 g bacon
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 gulrot
Olivenolje til å surre det i
200 g Tosk eller den fisken du ønsker å bruke(torsk passer veldig godt til)
1 dl vann
1/2 fiske buljong terning (sjekk for gluten om du som meg må ha glutenfritt)
200 g knuste tomater gjerne med basilikum
Saften av en god båt med lime eller sitron
10 oliven man kan kutte ut, eller ha i mer alt etter ønske
Pepper
Eventuelt salt, jeg hadde ikke i salt, for bacon er jo nokså salt
Gressløk om du har
Dill om du har
Hvordan går man frem 😉Her kommer hjemligheten
Rens og del løk, hvitløk, og gulrot og ha det i en panne sammen med oppdelt bacon og olivenolje, surr alt godt sammen.
Ha så på vann, buljong, knuste tomater og pepper og la det få koke sammen.
Har du frisk gressløk og dill hakker man dette, og skinn og bein fri fisk deles i biter og has i pannen.
Når fisken er ferdig etter noen minutter, har man i oliven og friske urter.
Server gjerne sammen med kokt ris.
Del gjerne innlegget med venner og familie
#Godt #sunt #enkelt #Bacon #Fisk #fisekgryte #portugisiskfiskegryte #torsk #middagstips #middag #Morsmiddag #glutenfritt #melkefritt #matfrabunnen #hjemmelaget
Nam, nam 😍😍😍 Ser kjempegodt ut 😍 Regner med dette smaker fortreffelig.
Ønsker deg en superfin tirsdagskveld ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Takk, ja det gjorde det virkelig.
Vi har fisk i dag, men jeg bare stekte det pluss løk og salat:)
Så godt, nam