Honning glasert kylling med salat med granatepler
Categories Alle oppskrifter, KyllingretterDenne kan man godt lage i en ildfast form i ovnen, eller på stekepannen, men når jeg lager mat kun til meg, da synes jeg det er enklere å ha det i en panne. Det smakte veldig godt og enkelt å smelle i sammen.
Jeg bruker mest overlår av kylling, men man kan godt bruke lår også.
Til 4 personer:
8 stykker kylling overlår, eller 4 stykker lår.
Smør eller olje til steiking
1-2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 til en rød chili eller tilsvarende med tørket. (er du ikke vant med chili kan du jo begynne med bare litt)
Ca. 1 dl soyasaus (glutenfri variant til oss som trenger det)
1/2 dl vann
Ca. 2 ss honning
Pepper
Salt er mest sannsynligvis ikke nødvendig da soyasausen er veldig salt.
Rens løk, hvitløk og chili å steik det på pannen og ha i kyllingstykkene så de blir brunet på begge sidene. Ha på honning og og soyasaus og la det få koke sammen til kyllingen er gjennomsteikt, steiketiden vil variere ut i fra hvor store stykker man bruker. Så alt fra 20-40 minutter alt etter størrelse på kyllingstykkene, det er ikke mye stas med rå kylling.
Ønsker du å ha det i steikeovnen så sett den ildfaste formen midt i ovnen på 200 grader, og la det stå til kyllingen er gjennomsteikt.
Jeg hadde til ris og salat, tomat og reddiker pluss granateple.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#Kylling #overlår #lår #i #ovnen #Smakfull #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #matfrabunnen #hjemmelaget #middagihelhelgen #helemiddag #helgekos
Nam nam:)
💕
Hørtes sinnsykt godt ut 🙂
💕