Det var noen som sa de skulle ha pølser i brun saus til middag, og da klarte jeg ikke å slutte å tenke på det. Jeg måtte rett og slett bare lage det.
2 personer
Brun saus:
1 liten løk
Litt godt med smør til å steike i
4 dl vann (har du kraft blir sausen ekstra god)
2 terninger med buljong eller 1 beger font som smaker mye bedre enn buljongterninger
1 god ss maizena
Noen dråper med sukkerkulør
Salt
Pepper
Har du litt geitost eller brunost i sausen hever det smaken
Rens og findel løken, surr den i smøret. Ta pannen bort fra platen og ha i vann, maizena og buljong (brunost/geitost) og sett pannen på platen igjen og gi den et oppkok under omrøring. Ha i sukkerkulør, salt og pepper og smak til.
Ha i pølsen og la den trekke til den er varm.
Ertestuing finner du oppskrift på HER
Jeg hadde litt hjemmelaget ripsgele til som du finner oppskrift på HER
Pølser i brun saus…det har jeg ikke spist siden jeg var liten. Og det hadde gått rett i glemmeboken her hos meg. Nå fikk jeg lyst å finne frem igjen den middagen.
Ja da fikk du samme greiene som meg da jeg hørte noen nevne de skulle ha det til middag. Kjempegodt.
Lenge siden vi hadde det ,, må ha det en dag ,,
Det er sån mat som er “frem fra glemsel” 🙂
Foretrekker å lage brun saus ved å brune mel i margarin og så tilsette vann eller kraft ril riktig tykkelse.
Liker smaken av brunet mel.
Det forstår jeg godt, men jeg har cøliaki og kan ikke spise hvetemel. Dessuten går det jo mye fortere som jeg gjør det. 🙂