Siden jeg hadde skrei til middag i går som kostet skjorten, så må jeg bruke opp restene, pluss litt annen fisk jeg har tatt vare på. Jeg har en boks som jeg legger fiskerseter i og fryser, når jeg har nok fisk så lager jeg noe av den

Til 2 personer:

5 små poteter

3-4 sneier med sellerirot (man trenger ikke selleri om man ikke ønsker det, men jeg elsker den smaken. Man kan bruke to ekstra poteter ekstra om man ikke ønsker selleri)

200-300 g fisk gjerne rester av fisk (jeg tar alle rester å fryser ned i en boks, så lager jeg noe av den som for eksempel plukkfisk, plukkfiskaker, gryte, fiskesuppe osv.)

1 liten gul løk eller annen løk du har

Saft av ¼ lime

1/2 ss potetmel (kan sløyfes eller erstattes med annet mel)

En god klatt smør /olje /melkefritt smør

Salt

Pepper

Brødsmuler/grillmel/paneringsmel( glutenfritt for min del) HER kan du finne oppskrift og fremgangsmåte

Res og eventuelt del poteter og selleri slik at de blir fortere kokt, og når de er mør siler man av vannet. Ha i smøret og mos poteter og selleri. Ha så i opp renset og delt løk, fisk og  limesaft. La alt stå på svak varme under omrøring noen minutter, og smak til med salt og pepper. Form kakene og her kan man velge om man bare vil steike det som det er, eller om man ønsker å ha på grillmel/paneringsmel. Vil man ha på grillmel, så ruller man det i det før man begynner å steike kakene. Steik på forholdsvis stek varme, for maten er jo ferdig kokt, det skal bare få farge.

 

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

8 kommentarer

8 thoughts on “Plukkfiskkaker

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *