Gul ertesuppe med pølse og svinekraft
Categories Alle oppskrifter, På sparebluss, PølseretterNoen ganger tar latskapen over, og jeg fryser alt for store porsjoner med kraft for jeg kan ikke kaste noe så godt, som det gjorde jeg etter en røykt svineknok. Når det er så mye kraft så må man liksom bruke alt på en gang, og kjøtt hadde jeg ikke, så det ble kjøttpølse, men det funker godt det. Dette er virkelig masse god mat til en billig penge.
1 pakke gule erter som må ligge i vann natten over.
1.5 l kraft av røykt svineknok
4 gulrøtter
1 sellerirot
1-2 purreløk
Salt
Pepper
1 pakke kjøttpølse eller korv
Eventuelt litt kjøttbuljong, og ikke kraften er så sterk, min kraft var nok litt utvannet for jeg måtte ha i 2 terninger buljong for å få rette smaken.
Legg erter i bløt i minst 12 timer, og sett det på kok i kraften, og la det få koke rundt 1.5 time. Rens så gulrøtter, selleri og purreløk og ha det i gryten og la det få koke med, smak så til med salt og pepper, og eventuelt buljong.
Jeg hadde glutenfritt flatbrød til med smør.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
ååå så deilig !! det skal eg jammen lage en dag!! Takk for inspirasjon
👍🥰
Ja det er bare så godt, og mat som du kan invitere mange på, uten at det koster skjorten
vi hadde ertesuppe i går, pose 😁
Ja du sa det, ertesuppe er vel en av det få tingene jeg kunne klart å spist fra pose 😁
Du bedre; så deilig mat!
Ja enkel og god gammeldags tradisjonsmat
Enkelt og godt:)
Ja ikke 💕
Ser godt ut, ja 🥰
Tusen takk, ja jeg elsker det.