Pita med lammekjøttdeig og aioli

Categories Alle oppskrifter, Retter med kjøttdeig

 

Av en eller annen grunn elsker jeg pitabrød, muligens det minner meg litt om langebrødene vi hadde. De finnes helt sikkert fortsatt, men den brødverden har jeg falt helt ut av. Da jeg var liten så var det en baker i nabohuset, og når han bakte langebrød, så hadde han deig på slutten av alle brødene som lå tett i tett for å bli steikt, for langebrød skal ikke ha skorpe i midten. Nå babler jeg i vei som om alle vet hva langebrød er, og det fører meg fram til en historie som sier noe om det. Vi var to familier som var i Kragerø på ferie, og vi skulle på bakeri å kjøpe brød. Hun andre sa jeg måtte kjøpe langebrød, og jeg sa at jeg trodde gjerne det var et Bergensfenomen, men NEI, hun stod på sitt. Da det var min tur så sa jeg hva jeg skulle ha, og pluss et langebrød, takk! Og svare kom kontant, “Hvor langt skal det være a?”, ha ha ha jeg klarte holde meg alvorlig, men det holdt hardt. Så langebrød ble det ikke på den ferien.

HER lånte jeg bilde fra.

Det ble en lang digresjon til dagens middag.

Til 4 personer:

2 pakker lammekjøttdeig

2 løk

2-6 fedd hvitløk

Fra 1/2- 1  chili

Fersk Salvie

Persille

Oregano Jeg har fersk i hagen, men bruk gjerne tørket.

Salt

Pepper

Finhakk løk, hvitløk og chili, og ha det på en panne med kjøttdeigen, steik til kjøttdeigen er brunet. Ha på krydder, urter og salt.

Aioli finner du oppskrift på HER

Ha pitabrødet(glutenfrie til oss som må ha det) i steikeovnen etter anvisning på pakken.  Jeg hadde salat og tomat til.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#pitabrød #pita #pitamedlammekjøtt #pitamedlammekjøttdeigogaioli #enkelt #godt #matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfritt #melkefritt #middagstips #Morsmiddag #middag #diggmat #kaskalvihatilmiddag

2 kommentarer

2 thoughts on “Pita med lammekjøttdeig og aioli

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *