Av en eller annen grunn elsker jeg pitabrød, muligens det minner meg litt om langebrødene vi hadde. De finnes helt sikkert fortsatt, men den brødverden har jeg falt helt ut av. Da jeg var liten så var det en baker i nabohuset, og når han bakte langebrød, så hadde han deig på slutten av alle brødene som lå tett i tett for å bli steikt, for langebrød skal ikke ha skorpe i midten. Nå babler jeg i vei som om alle vet hva langebrød er, og det fører meg fram til en historie som sier noe om det. Vi var to familier som var i Kragerø på ferie, og vi skulle på bakeri å kjøpe brød. Hun andre sa jeg måtte kjøpe langebrød, og jeg sa at jeg trodde gjerne det var et Bergensfenomen, men NEI, hun stod på sitt. Da det var min tur så sa jeg hva jeg skulle ha, og pluss et langebrød, takk! Og svare kom kontant, “Hvor langt skal det være a?”, ha ha ha jeg klarte holde meg alvorlig, men det holdt hardt. Så langebrød ble det ikke på den ferien.
HER lånte jeg bilde fra.
Det ble en lang digresjon til dagens middag.
Til 4 personer:
2 pakker lammekjøttdeig
2 løk
2-6 fedd hvitløk
Fra 1/2- 1 chili
Fersk Salvie
Persille
Oregano Jeg har fersk i hagen, men bruk gjerne tørket.
Salt
Pepper
Finhakk løk, hvitløk og chili, og ha det på en panne med kjøttdeigen, steik til kjøttdeigen er brunet. Ha på krydder, urter og salt.
Aioli finner du oppskrift på HER
Ha pitabrødet(glutenfrie til oss som må ha det) i steikeovnen etter anvisning på pakken. Jeg hadde salat og tomat til.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER.
#pitabrød #pita #pitamedlammekjøtt #pitamedlammekjøttdeigogaioli #enkelt #godt #matfrabunnen #hjemmelaget #Glutenfritt #melkefritt #middagstips #Morsmiddag #middag #diggmat #kaskalvihatilmiddag
Dette ser lekkert og smakfullt ut 🙂
Tusen takk 🙂.