Pinnekjøtt

Categories Alle oppskrifter, Kjøttretter

Det har blitt tradisjon for mange å ha pinnekjøtt i løpet av påsken, det er jo både enkelt å lage og er kjempegodt. Pinnekjøttet kan jo stå å kose seg på platen mens man gjør helt andre ting. Bare husk å legg det i bløt dagen før, noen legger det i vann to dager før. Det blir omtrent alltid for mye pinnekjøtt, men da kan du lage lapskaus eller betasuppe av resten HER finner du fremgangsmåten.

 Beregn ½ kg pinnekjøtt pr. person.

Pinnekjøttet må være delt opp i biter/pinner og det er best å få det gjort i butikken eller kjøpe ferdig oppdelt.

Kjøttet må ligge i vann i rundt et døgn før man setter det på kok. Skulle du glemme å legge det i vann, så kan du ta plan to, som er å koke kjøttet opp i vann, tømme av vannet etter rundt ½ time. Der etter fortsetter man som ellers, det er selvfølgelig ikke optimalt Slå av vannet og ha det i en stor panne med rist eller bjørkepinner, Ha  vann opp til rist/pinnene.

Kjøttet må dampe i 3 til 4 timer eller til kjøttet løsner fra beinet. Følg med under damping slik at kjøtte ikke koke tørt, etterfyll med vann om det blir nødvendig.

Kålrotstappe

Å beregne kålrabi er ingen lett oppgave her i huset, vi elsker kålrabistappe og jeg er alltid redd for at det skal bli for lite, derfor blir det alltid ALT for mye. Men det gjør i grunnen ikke så mye, for restene spiser vi etter hvert.

Ca. 4 personer

1 stor kålrabi

Ca. 250 g smør eller mer /laktosefritt eller plantebasert om man må ha melkefritt

Ca. 1 ts salt

Ca. 1 krm pepper

Skrell og deler kålrabi i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 1-1 ½ times koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret, bruk en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper og eventuelt mer smør.

Vi bruker minimalt med poteter når vi spiser pinnekjøtt, og mine barn vil også ha surkål til middagen.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#pinnekjøtt #påskemat #hjemmelaget #matfrabunnen #julemat #Middagstips #Morsmiddag #kålrotstappe #Kålerabistappe

 

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Pinnekjøtt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *