Kreolsk tomatsuppe med makaroni

Categories Supper, Veganmat, Vegetar mat

Det er mulig å sitte i solveggen og dermed offisiell åpning av våren, og da kan man ikke være inne for lenge for å lage mat.
Smaken av det Kreolske kjøkkenet er hvitløk, oregano, paprika, gjerne røykt, og andre   krydder, og selvsagt mange andre ingredienser. Det bruker mye tomatbaserte matretter så derfor passer det godt med tomatsuppe.

Til 2 personer:

1 løk
2-4 hvitløksfedd (kan sløyfes)
Smør til steking
1 liten boks tomatpuré (Ca.140 g)
3 terninger buljong
5 dl vann eller kraft
Her må man vurdere hvor mye krydder man ønsker, jeg elsker masse smak og har derfor godt med krydder i. Er du ikke vant med mye krydder kan du jo for eksempel begynne med halve mengden.
4 ts oregano,
2 ts paprika og gjerne røykt
4 ts spisskummen,
2 ts cayennepepper,
4 ts basilikum,
4 ts timian,
Ca. 1 ts Pepper,
Ca. 2 ts salt
2 strøkne ss maizena

Rens og finhakk løk og hvitløk og surr de i pannen med litt godt med smør. Ha så i tomatpuré, vann, buljong og krydder og alt få koke noen minutter. Smak om du ønsker mer krydder og om du trenger salt. Ønsker man en skvett melk eller fløte i kan man røre maizenaen ut i det, eller bruke man vann som meg.

Kok makaroni og egg etter ønske, server gjerne med brød.

Jeg er på utkikk etter sponsorer og samarbeidspartnere. Ta gjerne kontakt 😊

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#påskemat #påske #Lammesteik #middag #middagstips #morsmiddag #Melkefritt #glutenfritt #matfrabunnen #hjemmelaget

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Kreolsk tomatsuppe med makaroni

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *