Stadig vekk har jeg en intensjon om å spise meg ut av fryseren, og det er planen nå også. Det er litt for mange utgifter for tiden, da er det jo lurt å benytte anledningen til å spise så mye som mulig av det man allerede har. Så får jeg se om jeg får det til denne gangen ☺️. Når jeg lager kjøttboller, kjøttkaker, karbonader osv. lager jeg alltid mye mer en jeg trenger den dagen, for da har jeg jo lettvinte middager på travle dager. Det samme gjør jeg med sauser og supper som tar litt tid å lage.
Bergen 100 g pasta pr. person, kok etter anvisning på pakken.
800 g (2 pakker)kjøttdeig
2 ss potetmel
2 fedd finhakket hvitløk
2 Sjalottløk
Ca. 1 cm ingefær
3 ss Provencekrydder (fås kjøpt i de aller fleste butikker) eller du kan bruke oregano, spisskummen, chili, paprikapulver
1 ts pepper
Ca. 1 ts salt
1 ts koriander
1 ½ dl vann
Rens og finhakk løken og rasp ingefær å ha det sammen med kjøttdeigen. Ha også i potetmel og krydderne, og bland alt godt sammen og spe med vann. Lag gjerne en prøvekake å steik eller kok for å se om den er passe smak på, før du steiker resten.
Form bollene i passe store boller og ha de på steikepannen eller i steikeovnen.
Det er sært viktig at all mat med kjøttdeig blir godt gjennomvarmet, av det man skal spise med det samme. Men skal man fryse det, da er det ikke så farlig, for da blir det jo varmet når man skal spise det igjen.
Tomatsaus:
1 boks med knuste tomater
Ca. 2 dl vann
2 fedd hvitløk
1 liten løk
1 Fersk chili eller tørket chilipulver
2 ts oregano
2 terninger med kjøttbuljong
1 ts sukker
Pepper
Salt
Findel hvitløken å ha de i tomatene, og resten av ingrediensene. Sett alt på kok og la det få koke i rundt 10 minutter, smak til og juster gjerne med krydder og salt.
Kok pasta etter anvising.
Del gjerne innlegget med venner og familieLink til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#glutenfritt #melkefritt #middagstips #middag #enkelt #godt #sunt #morsmiddag #matfrabunnen #hjemmelaget
Jeg skal prøve det med ingefær en gang:)
Ingefær er både godt og sunt.
Nå satte du meg på en idé! Kanskje det kan være godt med hakket ingefær i burgere laget av kjøttdeig også? 😀
Ingefær er nydelig i alt om man bare liker smaken. Og veldig sunt er det også.
Supersunt 😀
Du disker opp igjen 🙂 Det lønner seg som kjent å bruke morsmiddag sine oppskrifter 🙂
Nam, nam 😍 Den så kjempegod ut, og jammen skal jeg prøve denne en gang. Takk for oppskriften.
Ønsker deg en kjempefin onsdag ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Så gøy da, da gleder jeg meg til å høre hva du synes. 😍
Det skal du få 😊
Gleder meg. Husk å lag en prøvekake før du steiker alle, da kan du justere smaken. Lykke til 😊