Potet og sellerirotsuppe med purre og krutonger
Categories Alle oppskrifter, På sparebluss, Supper, VeganmatBåde poteter og sellerirot er fantastiske råvarer, begge deler er på min favorittliste. Poteter er superbillig, sellerirot litt mer kostbart, men dog så smaksrikt at det er verd det. I denne oppskriften kan man bare bruke poteter om man ikke ønsker eller har sellerirot, suppen blir nydelig uansett. Vil man ikke ha krutonger i kan man bare ta en skive eller annet brød til. Bruker man vegansk fløte og grønnsaksbuljong så er suppen vegansk.
Til to personer brukte jeg:
Her kan man legge til og trekke fra det man ønsker, suppen blir god uansett.
Ca. 250 g ukokte eller kokte poteter
Ca.100 g sellerirot
Ca. 100 g purreløk
4 dl vann
2 dl melk/fløte/plantebasert fløte
2 Grønnsaksbuljong eventuelt hønsebuljong terninger, har du kraft er det aller best.
Salt
Pepper
Skrell potetene og selleriroten og kok i vann og buljong, ,os det med stavmikser. Rens, del og skyll godt purreløken, og del den i tynne biter, og ha den i suppen. Ha i melk/fløte/plantebasert fløte, og smak den til med salt og pepper. Er suppen for tykk har man i litt mer væske.
Krutonger finner du oppskrift på HER, det kan også fuskelages i brødristeren, du kan lese i innlegget.
#potetogsellerisuppe #sellerirot #potet #vegan #glutenfritt #melkefritt #middagstips #middag #enkelt #godt #sunt #morsmiddag #suppe #Lettvint #kjapt Billig #kjapp
Denne suppa så kjempegodt ut
Tusen takk for at du deler alle de gode oppskriftene dine 
Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke

Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Jeg kan røpe at den var nydelig god, og mettende
Det er godt med suppe særlig i vinterstid:)
Ja det varmer så godt