Pannekokt oksestek

Categories Blogg, Kjøttretter

Oksestek står sjeldent på menyen her, men jeg fortsetter min utrettelige kamp om å tømme fryseren, noe som aldri kommer til å skje. Men å ha en sirkulasjon i fryseren bør man ha, uten må man til slutt kaste mat og det går jo ikke. Oksesteken var veldig stor, noe som har gjort at den ble liggende siden vi nå ikke har fått ha store besøk.  Men det er jo ikke farlig med rester av oksesteik, det kan brukes til mye forskjellig. Oksestek kan lett bli tørr, derfor gjør jeg som min farmor gjorde, hun kokte alltid oksesteik etter å ha brunet den, og ingen lagde bedre mat en henne.

Oksestek i ovnen:

Oksesteiker vil variere i vekt, men en tommelfinger regel er at kjøtte skal koke rundt 1 time pr kg kjøtt.

1 løk

2-3 gulerøtter

2-3 stykker sellerirot eller selleristang

Vann

Salt

Pepper

Buljong 1-2 terninger(kan sløyfes) PS: buljong kan inneholde gluten.

Steik steken på alle sidene, ha på salt og pepper. Rens løken og grov del den og la den få surre litt med steken. Hell på vann og litt buljong så den omtrent dekker hele steken. Rens grønnsakene og ha de hele i pannen. La alt få koke sammen til kjøttet er ferdig kokt, har du termometer så bruk det det er et velg nyttig redskap.

Ta steken ut av pannen og la den hvile. Skjær den opp i skiver og om den ikke er helt ferdig eller du vil holde den varm til man skal spise, tar men den i en ildfast form med litt av kraften, har aluminiumsfolie eller et lok på inn i stekeovnen. Men ikke la den stå der lenge, det er bedre den blir kald og at man har den noen minutter i ovnen før man servere den.

Kraften lager man saus av, og resten kan fryses ned og has til sauser og supper osv.

Jeg hadde soppsaus til oppskriften finner du HER.

Grønnsaker var rødbeter, beter , gulerøtter og brokkoli og poteter.

Et tips om rødbetene som “blør” og gir fra seg så mye farge. Skreller man  rødbeter og koker de i vann med eddik og litt salt i rundt 10-15 minutter, kan man skjære de opp og de farger ikke så mye av på de andre grønnsakene. Grønnsakene delte jeg opp og surret i smør til de var møre. Poteter og brokkoli kokte jeg. Ripsgele passer veldig godt til HER

 

 

 

#oksestek #oksesteik #oksekjøtt #storfe #Stek #i # Middag #panne #Stekt #Mørt #kjøtt #Middagstips #morsmiddag #Søndagsmiddag #helgemat #festmat #glutenfri #melkefri #soppsaus #sopp #saus #sjampinjong #rødbeter #beter #i #ovn

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *