For en stund siden så jeg noen som lagde Pakore, så det måtte jeg bare lage. Jeg hadde ikke fått med meg at man skulle ha dip til, så det ble økologisk ketchup til. Men du kan finne diverse forslag til dip og dressinger under kategorien dressinger klikk HER.

Pakore er laget av kikerter mel som er naturlig glutenfritt, og fås kjøpt i de fleste butikker.

Deig

250 g kikerter mel

1 1/2 dl farris eller lignede mineralvann eller kefirmelk (jeg måtte bruke en del mer væske en det som stod i oppskriften)

1 ss bakepulver

2   ts salt

1 ts

1 ts malt chilipulver

1 ts garam masala (kan kjøpes i butikk eller lages selv, skal legge ut oppskrift snart)

1 ts malt korianderfrø

2-3 fedd hvitløk eller 1 kinahvitløk, om ønskelig

2 ss hakket frisk koriander

 

Opp kuttede grønnsaker 

100 g spinat

125 g løk

½ rød eller grønn paprika

75 g aubergine

100 g poteter (jeg hadde ikke poteter i, men en 1/2 squash)

5-10 dl olje til steking

Bland ut kikert mel med litt væske om gangen. Ikke bruk opp alt med én gang. Røren bør være fri for klumper, så ha i litt å litt av melet og væsken, og rør godt mellom hver gang.

Tilsett krydder og bakepulver. La stå 10-15 minutter mens du renser og kutter grønnsakene.
Skrell grønnsakene og del 1 x 1 cm store terninger, og bland det i røren.
Varm olje i en gryte eller airfryer om du har det.  Prøv å steke én pakora for å se om oljen er varm nok og smaken er god. Hvis nødvendig, juster med krydder/kikerter mel.
Bruk to spiseskjeer til å forme og slippe bollene i den varm olje. Etter 1-2 minutter bør de vendes slik at de blir gjennomstekt. Når bollene er gyllenbrune, kan de tas opp med en sleiv og legges på kjøkkenpapir for at overflødig olje skal renne av.

Serveres med enten tomat eller yoghurtbasert dip

Del gjerne med venner og kjente.

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

#matfrabunnen  #Smakfull #middag #middagstips #morsmiddag #glutenfri #melkefri #matfrabunnen #hjemmelaget #middagihelhelgen #vganmiddag #kjøttfrimandag #kjøttfridag #vegetar

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Pakore

  1. Kulinariske minner. Jeg pleide å kjøpe pakora hos pakistaneren som drev det gatekjøkkenet som ligger over gata rett til venstre for der man kommer opp fra T-banen på Grønlands Torg hvis man skal i retning av Politihuset. Men jeg hadde inntrykk av at de brukte biter av diverse kokte grønnsaker, ikke noen farse. Uansett, nå tenker jeg at jeg bør prøve denne oppskriften.

    1. Så kjekt å høre. De er en deig med grønnsaker i, i alle fall slik jeg fant ut at det er. Jeg lager alltid min egen variant av alt, uten hadde de ikke vært min oppskrift. Men nydelig er det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *