Glutenfri paideig (se under for vanlig deig)
Til stor paiform
6 dl glutenfritt mel
200 g smør
8 ss vann
Forvarm ovnen til 200 grader. Glutenfri bunn kan ikke sammenlignes med bunn av hvetemel, så det er bare til å innse at det bare blir tull å kjevle den ut. Så jeg anbefaler å trykke den ut i paiformen med hendene eller en skje eller lignende. Lag små hull med en gaffel i paien bunnen, steik bunnen i 10- 12 minutter. Ta den ut og ha på fyllet (se under), og steik videre.
Vanlig paideig med hvetemel
3 dl hvetemel
250 g smør
2 ss vann
Sett steikeovnen på 250 grader. Bland smør, mel og vann og bland det godt sammen, om du ønsker kan du la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter, men det er ikke nødvendig. Kjevl deigen ut eller du kan trykke den i formen om du ikke har kjevle (det blir ikke mange som ser den i bunnen uansett ;-). Bruk en gaffel og hakk litt i formen før du setter den nederst i ovnen i 10 minutter, før du tar den ut igjen.
Resten av oppskriften er likt for alle.
2 løk (gjerne rødløk om du tåler det)
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 squash
4 egg
1 dl melk eller kokosmelk eller andre alternativ i stede for melk som jeg bruker.
1 dl pesto (oppskrift finner du HER, eller uten ost HER. Men den man lager selv er et lysår bedre
Har du ferske urter kan du gjerne ha det i også.
Skjær grønnsakene opp i biter og steik de i en panne, eller bak de i ovnen. Ha grønnsakene i paiformen å pisk sammen egg, “melk/væske” og pesto, og hell det over grønnsakene. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 30- 40 minutter.
Server gjerne med en deilig salat til
#vegetar #Pai #vegan #Glutenfri #melkefri #Uten Gluten #melk #middag #lunsj #lunch #Middagstips #klubbmat #Morsmiddag #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen
Her er der bare sunt mat:) Man blir sulten:)
Det er vel litt varierende hvor sundt det er, men enkelt og godt