Glutenfri paideig (se under for vanlig deig)
Til stor paiform
6 dl glutenfritt mel
200 g smør
8 ss vann
Forvarm ovnen til 200 grader. Glutenfri bunn kan ikke sammenlignes med bunn av hvetemel, så det er bare til å innse at det bare blir tull å kjevle den ut. Så jeg anbefaler å trykke den ut i paiformen med hendene eller en skje eller lignende. Lag små hull med en gaffel i paien bunnen, steik bunnen i 10- 12 minutter. Ta den ut og ha på fyllet (se under), og steik videre.
Vanlig paideig med hvetemel
3 dl hvetemel
250 g smør
2 ss vann
Sett steikeovnen på 250 grader. Bland smør, mel og vann og bland det godt sammen, om du ønsker kan du la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter, men det er ikke nødvendig. Kjevl deigen ut eller du kan trykke den i formen om du ikke har kjevle (det blir ikke mange som ser den i bunnen uansett ;-). Bruk en gaffel og hakk litt i formen før du setter den nederst i ovnen i 10 minutter, før du tar den ut igjen.
Resten av oppskriften er likt for alle.
2 løk (gjerne rødløk om du tåler det)
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 squash
4 egg
1 dl melk eller kokosmelk eller andre alternativ i stede for melk som jeg bruker.
1 dl pesto (oppskrift finner du HER, eller uten ost HER. Men den man lager selv er et lysår bedre
Har du ferske urter kan du gjerne ha det i også.
Skjær grønnsakene opp i biter og steik de i en panne, eller bak de i ovnen. Ha grønnsakene i paiformen å pisk sammen egg, “melk/væske” og pesto, og hell det over grønnsakene. Sett formen i steikeovnen og la den stå i 30- 40 minutter.
Server gjerne med en deilig salat til
Del gjerne innlegget med venner og familie
#vegetar #Pai #vegan #Glutenfri #melkefri #Uten #Gluten #melk #middag #lunsj #lunch #Middagstips #klubbmat #Morsmiddag #Hjemmelaget #matfrabunnen
Nam, nam! Tusen takk for tiden vi hadde sammen på det fantastiske kurset i dag! Oppfordrer deg til å lage et nytt blogginnlegg om det. Vi må jo spre det glade budskapet om det fantastiske vi lærer der! Nyt helgen videre
Selv takk, ja vi får se hva dagene bringer
Nå fikk jeg skikkelig lyst på pai! Det er mange år siden jeg spiste det. Sjekket også pestooppskrifta di. Må gå an å lage den uten hvitløk.
Du tåler ikke melk ?
Nei, bare bittelitt, men verst fløte er verst.
Kutt ut hvitløken på denne, utrolig godhttps://morsmiddag.blogg.no/brokkolipesto-uten-ost.html
Sjekket. Ser super ut! Men det er hvitløk, ikke parmesan som er mitt “problem”
Ok da bare kutter du hvitløken og bruker parmesan, for det er jo nydelig
Klart du kan det.