Overlår av kylling med fuskesafransaus

Categories Alle oppskrifter, Kyllingretter

Jeg har hatt besøk av ei venninne og har lovet henne å lage safransaus som hun skulle få smake, siden den er fantastisk god. Men de hadde ikke safran på butikken her jeg bor, så da var det bare å se hva jeg fant i skapet. Og der hadde jeg Tyrkisk safran, den har ikke samme gode smaken og farge som vanlig safran. Men man tar det man har, og sausen var veldig god, selv om den ikke smakte som susen hun egentlig skulle få smake.

 

 

 

Sausen lagde jeg på følgende måte: HER finner du original oppskriften

1 beger fløte(laktosefri om du trenger det) eller plantebasert fløte

1 ss med Tyrkisk safran(vanlig safran trenger man kun 2 gr)

1/2 lys buljongterning (sjekk for gluten om du som meg ikke tåler det)

salt

Pepper

Litt av kraften av kyllingen som er steikt.

Ha fløte, safran, buljong i en panne og kok opp, og la det få trekke til resten av maten er ferdig. Sausen vil da tykne, så når kyllingen er ferdig har man i litt av kyllingkraften (slik at sausen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde båtpoteter til med salt, spisskummen, koriander, oregano, hvitløk og pepper på. Hvordan man lager båtpoteter kan du se HER

Kyllingen hadde jeg i ovnen samtidig som potetene, jeg brukte samme krydder som potetene. Kyllingen ble steikt på 200 g i i rundt 25 minutter, jeg snudde den en gang underveis.

Wokkede grønnsaker var gulrot, blomkål, brokkoli og paprika, på de hadde jeg bare salt og pepper.

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER.

#Kylling #kyllingoverlår #kyllingfilet#safransaus #fuskesafransaus  #Middag #Wokedegrønnsaker #båtpoteter #Middagstips #småretter #forrett #Morsmiddag #glutenfritt  #Glutenfritt #Uten Gluten #melk #matfrabunnen #hjemmelaget #melkefritt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *