Ørretburger med mangosalat

Categories Fiskeretter

Det er litt rart at en burger kan smake så andelenes en et stykke med fisk, men det gjør det virkelig. Det er veldig enkelt å lage og utrolig godt med den friske mangosalaten til. Dette vil jeg tror er en vinner for barnefamilier. Jeg våknet klokken tre i natt da en opptrekkbar lekemus som lille skjønne Balto hadde tygget i stykker, tok sitt siste krampetrekning. Jeg kvapp slik at jeg ikke fikk sove igjen, og da var det til slutt bare å stå opp. Så nå var jeg middagssulten he he.

Søteste Balto på besøk da min bonusfamilie var bortreist i helgen, var jeg heldig å få låne han.

Til fire personer:

4 skinn og beinfrie ørret/laksefilet uten skinn og bein

2 egg

3  ts potetmel (da hang de litt mer sammen enn sist)(kan sløyfes)

Gressløk eller noen andre friske urter eller vårløk

Pepper helst nykvernet

salt (sa 1 1/2  ts)

 

Del fisken i små biter, pisk egget sammen med salt og krydder og ha fisken opp i. Bland egget godt i fisken, og ha i en ts potetmel og finhakket fersk gressløk (du må gjerne bruke andre friske urter, eller kutte de ut.)

Form burgere i fire deler og steik på god varme til de har fått farge på begge sider, da skrur du ned temperaturen. La de ligge i rundt 7- 10 minutter der du snur de med jevne mellomrom.

Mangosalaten finner du oppskrift på HER .Jeg hadde ikke i koriander, for det var så mange andre gode smaker her. Det velger du helt selv hva du foretrekker

Jeg hadde frisesalat, ruccola, avokado, agurk, lime og tomat til. Jeg kjøper aldri hamburgerbrød, rett og slett for de glutenfrie er knalldyr, og heller ikke god, så for meg er ristet brød perfekt. Men vi er forskjellige og dere som ikke trenger glutenfritt kan jo velge å vrake i mange typer hamburgerbrød 🙂

#Mango #mangosalat #ørret #laks #fisk #middag #middagstips #melkefritt #glutenfritt #mat #fra #bunnen #hjemmelaget #sunt #barnevennlig

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *