Last Updated:

Stekt torsk med Ratatouille

Categories Fiskeretter

I dag har det vært en litt rotete tjasete dag, noe man bare må regne med innimellom. Jeg fikk ikke begynt på middagen, og ble litt surrete i hode av å ikke ha spist siden frokost. Jeg er nok en av de som må spise jevnt og trutt. Jeg hadde planlagt denne middagen så da jeg endelig kom i gang gikk det nokså kjapt.

Ratatouille  kan lages på uendelig mange måter, og slik ble min variant ut i fra hva ingrediensene jeg hadde 🙂

Jeg lagde bare til meg, men jeg skriver oppskriften til 4 personer!

1 løk

2-3 hvitløksfedd

Olivenolje til surring av grønnsakene

1 aubergine

8 tomater eller en boks hermetiske tomater

1 paprika

1/2 squash

Ca. 1-2 ss balsamicoeddik

salt

Pepper

Friske urter jeg brukte rosmarin, oregano og sitron timian, men man står fritt til å velge selv.

Toskfilet beregner man mellom 150- 200 g fisk pr. person

Egg til å ha på fisken og enten grillemel eller mel (glutenfritt for min del, eller mel)

Skyll auberginen og del den i biter. Legg den i en skål og strø godt med salt på, og bland det godt i (dette for at auberginen skal få den rette konsistensen). La den stå i rundt 20 minutter før man skyller av saltet og tørker den.

Rens og del løk og hvitløk, og ha oljen i en gryte og ha de i, la løken få ligge å kose seg uten å bli brent. Has i auberginen og la den få litt varme også, ha så på biter av tomatene, paprika, urter, balsamicoeddik og pepper. La alt få stå å kose seg i rundt 10 minutter. Når de nærmer seg ferdig har man bitene av squashen i. Smak til med eventuelt mer salt, pepper og balsamicoeddik.

Fisken delte jeg i stykker, tørket godt og hadde den i pisket egg med salt (fisk trenger mye salt, mye mer en på kjøtt) og pepper, rullet i grillmel og hadde den på en god og varm panne. Fisken ble snudd et par ganger, og var ferdig på få minutter for det var små stykker.

Fantastisk god kombinasjon, det er vel en grunn til at det Italienske kjøkkenet er i verdenstoppen på matlaging.

#Ratatouille #torsk #fisk #middag #middagstips #morsmiddag #hjemmelaget #Mat #fra #bunnen #Glutenfritt #melkefritt

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *