Ørret/laks i airfryer med ris og syrlig sweet chilidressing

Categories Airfryer, Alle oppskrifter, Fiskeretter

Airfryeren er genial, og man trenger ikke kjøpe den mest fansypansi typen, den jeg har er noe av det enkleste man kan ha.  Vel, man kan lage denne middagen helt vanlig også, på pannen eller i steikeovnen, det spørs jo litt hvor mange man lager mat til, og om man har airfryer. Dette er en veldig enkel god fiskemiddag som heves med den gode salaten med granateple og den deilige dressingen som sparker litt fra.

 

 

Til to personer

Laks/ørret

2-4 filetter av ørret eller laks, personlig foretrekke jeg ørret og spiser veldig sjelden mer en en 1 filet

Salt

Olje

Bruker du airfryer har man fisken den, har på olje og salt, og pepper om man ønsker det. Steik i 7- 10 minutter.

Steikepanne, på høy temperatur til den er gylden på begge sider, så skrur man ned varmen. Fisken er ferdig på mellom 5-7 minutter.

Steikeovn så har man 200 grader i rundt 15-20 minutter.

Kokt ris

Ris beregn 1/2 – 1 dl ris pr porsjon (for min del er 1/2 dl mer en nok

Sett først risen på kok, etter anvisning på pakken.

Dressing:

1 dl rømme eller plantebasert rømme som  jeg brukte

1 ss sweet chilisaus

1 ts sriracha eller annen tilsvarende chilisaus

Saften av ca, 1 sitron eller lime

Salt

Pepper

Bland alt sammen, man kan ha mer eller mindre chili og sitron/lime i.

Salat:

Isbergsalat elle den salaten man har og liker. Isbergsalat holder seg lenge i kjøleskapet, og egner seg for slike som meg som ikke spise salat hver dag.

1 avokado

Granateple etter ønske, det er supergodt til fisk, med den syrlige smaken.

Litt sitron om man ønsker det

Del salat, avokado, granateple g bland i en skål, eller fordel på tallerken.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

😊Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *