Grateng med blomkål, pølse og bacon
Categories Airfryer, Alle oppskrifter, Diverse retter, I ovnen, PølseretterDet var den dagen da man glor inn i kjøleskapet og man lurer på hva man skal ha til middag. Jeg var på butikken og funnet blomkål som egentlig var helt fin, og pølser i billigdisken, og der begynte det!. Grateng er ikke noe jeg lager ofte, men i dag ble det løsningen på middagsmysteriet. I grateng kan man putte i alle mulige rester av grønnsaker, kjøtt og fisk. Bacone jeg brukte var etter lutenfisken.
Til 2:
1/2 dl ma karoni(glutenfri for min del) kan sløyfes
3 pølser
2-3 bunter blomkål
Litt bacon, kan sløyfes
1 vårløk
I dag hadde jeg litt parmesan på
Saus:
2 1/2 dl melk eller plantebasert melk som jeg brukte
1 ss mel jeg brukte Toro lyse siden jeg må h glutenfritt, tåler man hvetemel så bruker du 1/2 ss.
1 buljongterning (tåler du ikke gluten så sjekk buljongen for gluten)
Salt
Pepper
Sett makaronien på kok. Ha melken i en panne sammen med buljong og mel, å kok opp under omrøring. Når sausen har fått kokt et par minutter, smaker man den til med salt og pepper. Del og rens blomkål og vårløken. Jeg kokte blomkålen litt sammen med makaroni. Del pølsen og bacon i biter og surr på pannen, ha det i sausen, og man har i avsilt makaroni og blomkål. Ønsker du ost på så har du det på. Helt på slutten av steiketiden har man på vårløk.
Jeg forsøkte å steike gratengen i airfryer, og det gikk veldig fint. Den stod på 180 grader i rundt 15 minutter. I steikeovn kan du ha den på 200 grader midt i ovnen, steik i rundt 20 minutter.
Server gjerne med poteter .
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
Ser nydelig ut. Jeg må prøve airfryer på slik også:)
Det kan anbefales, det er jo mye kjappere og mindre strøm en i steikovnen