For noen år siden fikk jeg er fantastisk oppskrift på glutenfrie fastelavnsboller av Ingebjørg Finnsand, og hun delte tips å knep, pluss hvordan hun lagde andre boller også. Dette er noe av det beste bollene jeg har smakt etter jeg begynte med glutenfri kost.
Her er oppskriften jeg fikk av henne:
1 kg Semper mix PS. Veldig viktig, ikke bruk fiberhusk eller jyttemel
100 g sukker
2 poser tørrgjær
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 egg
7 del lunet helmelk ellet plantebasert melk
250 g meierismør
Ha en pakke semper mix en bake og ha i sukker, gjær, bakepulver og kardemomme, ha i den lunkede melken og rør alt sammen til det er en tykk suppe.Tilsett eggene og rør godt.
Ha i mer mer mel til du har en klissete deig (det går gjerne mer en 1 kg mel )
Elt godt i en miksmaster, og ha terninger med smør i deigen, mens maskinen går. La maskinen elte til alt smøret er løst opp og godt blandet i deigen.
Hev deigen på et lunt sted i rundt 45-60 minutter .
Hell deigen på et godt melet bord, og elt deigen slik at konsistensen blir slik at du kan trille boller. Et tips er å bruke olje og engangshansker for å forme bollene.
Trill ut til ca. 40 boller, etterhev i 45-60 minutter og pensle med egg
Steikes på 225 grader (ikke varmluft) i 6-7 minutter.
Glutenfri baking er ikke så vanskelig som man kan få inntrykk av mange steder så har bare lyst å dele at man kan kose seg med baking av glutenfritt og
Ingebjørg skrev følgende

Merker jeg får vann i munnen… Dette ser skikkelig godt ut! 😀 Synd magen min reagerer på hevemidler. Vil ikke ha hverken bakepulver eller gjær, sukk!
Ja det er det mange som gjør. Regner med surdeig er bedre💕
Surdeig er bedre, ja 😉
Kan en god del om slikt ja 🙂
Surdeig er sikkert bedre men her snakker me omglutenfritt til orientering.
Har laget disse i dag med godt resultat.
Så kjekt å høre😍