For noen år siden fikk jeg er fantastisk oppskrift på glutenfrie fastelavnsboller av Ingebjørg Finnsand, og hun delte tips å knep, pluss hvordan hun lagde andre boller også. Dette er noe av det beste bollene jeg har smakt etter jeg begynte med glutenfri kost.
Her er oppskriften jeg fikk av henne:
1 kg Semper mix PS. Veldig viktig, ikke bruk fiberhusk eller jyttemel
100 g sukker
2 poser tørrgjær
1 ts bakepulver
2 ts kardemomme
2 egg
7 del lunet helmelk ellet plantebasert melk
250 g meierismør
Ha en pakke semper mix en bake og ha i sukker, gjær, bakepulver og kardemomme, ha i den lunkede melken og rør alt sammen til det er en tykk suppe.Tilsett eggene og rør godt.
Ha i mer mer mel til du har en klissete deig (det går gjerne mer en 1 kg mel )
Elt godt i en miksmaster, og ha terninger med smør i deigen, mens maskinen går. La maskinen elte til alt smøret er løst opp og godt blandet i deigen.
Hev deigen på et lunt sted i rundt 45-60 minutter .
Hell deigen på et godt melet bord, og elt deigen slik at konsistensen blir slik at du kan trille boller. Et tips er å bruke olje og engangshansker for å forme bollene.
Trill ut til ca. 40 boller, etterhev i 45-60 minutter og pensle med egg
Steikes på 225 grader (ikke varmluft) i 6-7 minutter.
Glutenfri baking er ikke så vanskelig som man kan få inntrykk av mange steder så har bare lyst å dele at man kan kose seg med baking av glutenfritt og
Ingebjørg skrev følgende

Merker jeg får vann i munnen… Dette ser skikkelig godt ut!
Synd magen min reagerer på hevemidler. Vil ikke ha hverken bakepulver eller gjær, sukk!
Ja det er det mange som gjør. Regner med surdeig er bedre
Surdeig er bedre, ja
Kan en god del om slikt ja
Surdeig er sikkert bedre men her snakker me omglutenfritt til orientering.
Har laget disse i dag med godt resultat.
Så kjekt å høre