Marte sin andegryte med ris

Categories Alle oppskrifter, And

I går kom jeg til Marte og de for å passe mitt barnebarn Alf som ikke har fått barnehageplass. Jeg ble møtt av ett strålende smil og en god klem av Alf, hva mer kan man ønske seg? Hunden Greta var også hoppende glad for å se meg, så det konkurrerte om oppmerksomheten. Marte hadde laget en nydelig wokgryte med and, den smakte himmelsk.

Ett stort andebryst i skiver

5 fedd hvitløk

2 sjalottløk 

1 rød chili

3 gulrøtter½ brokkoli

½ blomkål

1 spisspaprika

3 beger kokosmelk 

1-2 buljongterninger eller tilsvarende med pulver

Ca. 2 ss Soyasaus (glutenfri for min del)

1 knust ts Anisfrø

1-2 ts gram masala krydder

2 ss soyasaus

Pepper

Skjær andebrystet/and i skiver og legg det i marinade med olje,  løk, hvitløk, anisfrø og gram masala krydder.

Skjær opp grønnsakene og wok dem i en panne med smør eller olje. Brun anden for seg selv sammen med marinaden. Hell så grønnsaken, kokosmelken og buljongen sammen med anden og la det få koke opp og tilsett soyasaus. La det få trekke sammen i rundt 5-10 minutter. Soyasausen gir maten saltsmak samtidig som den får fylde, så bruk så mye soya som du syns gir riktig saltmengde. Om du ønsker litt ekstra smell kan du også ha i litt cayennepepper eller sriracha-saus. Jeg brukte ett par teskjeer. Smak til om du trenger mer buljong eller annet krydder. Vi har alle forskjellige preferanser på hva som passer spesielt for den enkelte.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#and #andgryte #Martesinandegryte #Middag #middagstips #helgemat #søndagsmat #Matfrabunnen #hjemmelaget  #glutenfritt #melkefritt

 

 

 

 

5 kommentarer

5 thoughts on “Marte sin andegryte med ris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *