I går kom jeg til Marte og de for å passe mitt barnebarn Alf som ikke har fått barnehageplass. Jeg ble møtt av ett strålende smil og en god klem av Alf, hva mer kan man ønske seg? Hunden Greta var også hoppende glad for å se meg, så det konkurrerte om oppmerksomheten. Marte hadde laget en nydelig wokgryte med and, den smakte himmelsk.
Ett stort andebryst i skiver
5 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 rød chili
3 gulrøtter½ brokkoli
½ blomkål
1 spisspaprika
3 beger kokosmelk
1-2 buljongterninger eller tilsvarende med pulver
Ca. 2 ss Soyasaus (glutenfri for min del)
1 knust ts Anisfrø
1-2 ts gram masala krydder
2 ss soyasaus
Pepper
Skjær andebrystet/and i skiver og legg det i marinade med olje, løk, hvitløk, anisfrø og gram masala krydder.
Skjær opp grønnsakene og wok dem i en panne med smør eller olje. Brun anden for seg selv sammen med marinaden. Hell så grønnsaken, kokosmelken og buljongen sammen med anden og la det få koke opp og tilsett soyasaus. La det få trekke sammen i rundt 5-10 minutter. Soyasausen gir maten saltsmak samtidig som den får fylde, så bruk så mye soya som du syns gir riktig saltmengde. Om du ønsker litt ekstra smell kan du også ha i litt cayennepepper eller sriracha-saus. Jeg brukte ett par teskjeer. Smak til om du trenger mer buljong eller annet krydder. Vi har alle forskjellige preferanser på hva som passer spesielt for den enkelte.

#and #andgryte #Martesinandegryte #Middag #middagstips #helgemat #søndagsmat #Matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfritt #melkefritt
Både høres og ser nydelig ut 🙂 Kos deg!
Tusen takk, ja var helt fantastisk nydelig, jeg spiste alt for mye.
Kos deg Randi, så kjekt for både Alf og bestemor. ❣️
Tusen takk, jeg koser meg veldig. 🙂
Herlig at du fikk være sammen med barnebarn og fikk nydelig mat:)
Jeg skal til å kjøpe ingredienser nå, men hva er et “beger” kokosmelk? En måleenhet? Hva tilsvarer det i desiliter?
2 dl
Takk! Jeg laget det før jeg så svaret og tok mengden på gefühlen, og uansett ble det veldig godt! Skal lage det igjen.
Så kjekt å høre. Jeg har sluttet, eller lagt bloggen på is en stund, så jeg er ikke her så ofte.