Lutefisk med gul ertestuing

Categories Blogg, Fiskeretter

Lutefisk er en av de få middagene jeg ikke er så vant å lage selv, men jeg er veldig glad i det om fisken er god. Fisken jeg kjøpte på Kiwi var alt for tynn og ble lite igjen av da jeg hadde hatt salt på den og i ovnen. Da jeg var liten lutet min far torsk og lagde middag 1 juledag.

 

Beregn ½ kg fisk per person. Del fisken og legg den i en ildfast form  (skal du lage mye så kan du ha fisken i en langpanne), strø 2 ss salt (bruk helst grovt salt) på fisken per kilo fisk man har. La fisken stå med salt i 30-60 minutter med folie eller lokk på, før den settes i ovnen på 200 grader.

Jeg rister av litt av saltet og vannet før jeg setter fisken i ovnen. Ha fisken i steikeovnen med folie, midt i ovnen på 200 grader i rundt 30 minutter, men dette er  avhengig av hvor tykke og store fiskestykker stykker man har.

Gul ertestuing lager jeg på akkurat samme måte som grønn ertestuing, som du finner oppskrift på her ertestuing.

Beregn litt god med bacon jeg beregner 50 gram per person, som deles og steikes i smør.

Kokte poteter må man ha til, i de fleste oppskrifter står det at man må ha mandelpoteter, vel det synes ikke jeg er så nøye

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

#Lutefisk #Tradisjonsmat #julemat #Festmat #Fisk #form  #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt #fisk #Torsk #sjømat

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *