Last Updated:

Julepølse med kålrotstappe/kålrabistappe, bacon og rosenkål

Categories Blogg, Pølseretter

Snart er det jul og en må jo smake litt på julematen, og hva er da mer naturlig å lage enn julepølse? Her på Vestlandet er det ikke så vanlig å spise svineribbe og julepølse, det går mye i pinnekjøtt, torsk, og lutefisk, så julepølse er noe jeg ikke er vant med å spise.  Men det er jo kjekt å smake mat man ikke er vant å spise, og julepølsen var smakfull og god, og med baconfett og kålrotstappe til ble det kjempegodt.

 

 

Pølsene delte jeg  i biter, og deretter i to på langs og tok jeg av skinnet før jeg steikte de.

Baconet ble delt i biter og steikt.

Rosenkålen var frossen, og den hadde jeg i en panne med smør, og surret på svak varme til de var gjennomvarme.

 

Kålrabistappe 

1 stor kålrabi

100 g smør eller mer

2 krm salt

1 krm pepper

Jeg skreller og deler kålrabien i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.

#julepølse #Julemat #tradisjonsmat #kålrotstappe #kålrabistappe #rosenkål #Bacon #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips  #Middag #morsmiddag #allergi  #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *