Julepølse med kålrotstappe/kålrabistappe, bacon og rosenkål
Categories Blogg, PølseretterSnart er det jul og en må jo smake litt på julematen, og hva er da mer naturlig å lage enn julepølse? Her på Vestlandet er det ikke så vanlig å spise svineribbe og julepølse, det går mye i pinnekjøtt, torsk, og lutefisk, så julepølse er noe jeg ikke er vant med å spise. Men det er jo kjekt å smake mat man ikke er vant å spise, og julepølsen var smakfull og god, og med baconfett og kålrotstappe til ble det kjempegodt.
Pølsene delte jeg i biter, og deretter i to på langs og tok jeg av skinnet før jeg steikte de.
Baconet ble delt i biter og steikt.
Rosenkålen var frossen, og den hadde jeg i en panne med smør, og surret på svak varme til de var gjennomvarme.
Kålrabistappe
1 stor kålrabi
100 g smør eller mer
2 krm salt
1 krm pepper
Jeg skreller og deler kålrabien i biter (da blir den fortere ferdigkokt). Ha den i en panne med vann som akkurat dekker kålroten. Den trenger mellom 45-60 minutters koking før den er helt myk. Når den er kokt, heller en av vannet, har i smøret og bruker en stauke/stavmikser/mikser for å lage mos. Så smaker en til med salt og pepper.
#julepølse #Julemat #tradisjonsmat #kålrotstappe #kålrabistappe #rosenkål #Bacon #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #Middag #morsmiddag #allergi #Mat #fra #bunnen #Hjemmelaget #naturlig #glutenfrtitt #melkefritt