I disse tider kan det være godt med suppe, i tillegg er jo linser veldig billig mat, sundt og godt er jo en ekstrabonus.
Til 2 personer:
100 g linser (legges i bløt minst noen timer før om du har mulighet)
1 løk
3- så mange du ønsker med hvitløk
Fersk gurkemeie/eller tørket (jeg har det nesten alltid fersk gurkemeie i huset, å lager te pga. helsen, men du kan bruke tørket gurkemeie)
3 dl vann
1 grønnsaksbuljong eller den buljongen du har(husk at noen buljongtyper inneholder gluten, om du som meg ikke tåler gluten)
Et stykke gresskar eller eventuelt andre grønnsaker du liker, som feks. søtpotet
1 stykke fennikel (kan sløyfes)
Noen korn med tørket chili eller mer
2 ss karri eller du kan bruke curry paste som er mye sterkere
1/2 boks knuste tomater
Salt
Pepper
Jeg serverte med plantebasert naturell yoghurt og frisk ruccula, det kan sløyfes!
Da jeg var på kurs i fermentering så fikk jeg vite at det var lurt å legge linser i bløt(også bønner, linser og erter, korn), for da forsvinner mye av fytinsyre som kan hemme opptak av diverse mineraler. Så jeg la linsene i bløt i dag tidlig, og skylte de godt før jeg kokte de.
Løk og hvitløk renses og findeles før det surres på middels varme i olje. Vil du bruke fersk gurkemeie renses og findeles den også, å has sammen med resten på slutten av surringen av løken.
Ha i pannen, vann, buljong, linser og knuste tomater, å la de få koke. Rens og del gresskar og fennikel å ha de i suppen og la det få koke mørt sammen med krydderne, og litt pepper. Når alt har blitt gjennomkokt smaker man til med salt og eventuelt mer krydder. Er suppen blitt for tykk, så har man i litt vann.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#linsesuppe #vegan #Linsuppemedtomat #fennikel #gresskar #matfrabunne #Hjemmelaget #Middagstips #Middag #suppe #billigmat
Ser veldig godt ut 🙂
Tusen takk 😊
Takk for dagens tips:)
Tusen takk snille deg, men dette kan du sikkert lage mye bedre en meg💕