Lene Mari sin pastasalat med scampi

Categories Alle oppskrifter, Salater, Skalldyr

Denne pastasalaten fikk jeg oppskrift av min kusines datter Lene Marie, som tydeligvis har arvet sin mors, mormors og oldemors gener når det gjelder matlaging. 

Jeg hadde rester etter pastaen jeg hadde til middag i går. så da lagde jeg av de jeg hadde denne gangen. Men denne passer godt som lunsj, til klubbmat eller middag.

Beregn ca. 500 g scampi som bør være tint (jeg foretrekker å bruke scampi med skall, steike de og pille de før jeg har de i maten. Dette av den enkle grunn at jeg synes smaken blir utrolig mye bedre).

1 kinahvitløk eller 4 fedd hvitløk

1 pakke vårløk

1 ½ rød chili (den var heftig på smaken, dette kan variere)

1 pakke sukkererter

1 pakke cherrytomater

Lag en oljeblanding av:

5 ss peanøttolje,

2ss sesamolje

2ss soyasaus,

raspete skall av 1 lime

saften av en lime, og det .

Salt og pepper.

  • Rens og hakk hvitløk, vårløk og chili og steik det på pannen sammen med scampien. Bruker du scampi med skall må du rense de.
  • Del  sukkererter og tomater
  • Kok pasta etter pakkens anvisning.
  • Mens pastaen koker, blander man oljeblandingen.
  • Når pastaen er ferdig, siler man av vannet i en sikt og har den i pannen igjen og heller oljeblandingen over, og blander den godt i pastaen.
  • Ha alt i en skål sammen med de oppdelte grønnsakene og server gjerne med

 

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#pastasalat #Scampsalat #Scampi #glutenfritt #melkefritt # #vegetar #Middag #lunsch  #pastarett #matfrabunnen #morsmiddag #hjemmelaget #brukrester  #spisoppmaten #Rester

2 kommentarer

2 thoughts on “Lene Mari sin pastasalat med scampi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *