Denne pastasalaten fikk jeg oppskrift av min kusines datter Lene Marie, som tydeligvis har arvet sin mors, mormors og oldemors gener når det gjelder matlaging.
Jeg hadde rester etter pastaen jeg hadde til middag i går. så da lagde jeg av de jeg hadde denne gangen. Men denne passer godt som lunsj, til klubbmat eller middag.
Beregn ca. 500 g scampi som bør være tint (jeg foretrekker å bruke scampi med skall, steike de og pille de før jeg har de i maten. Dette av den enkle grunn at jeg synes smaken blir utrolig mye bedre).
1 kinahvitløk eller 4 fedd hvitløk
1 pakke vårløk
1 ½ rød chili (den var heftig på smaken, dette kan variere)
1 pakke sukkererter
1 pakke cherrytomater
Lag en oljeblanding av:
5 ss peanøttolje,
2ss sesamolje
2ss soyasaus,
raspete skall av 1 lime
saften av en lime, og det .
Salt og pepper.
- Rens og hakk hvitløk, vårløk og chili og steik det på pannen sammen med scampien. Bruker du scampi med skall må du rense de.
- Del sukkererter og tomater
- Kok pasta etter pakkens anvisning.
- Mens pastaen koker, blander man oljeblandingen.
- Når pastaen er ferdig, siler man av vannet i en sikt og har den i pannen igjen og heller oljeblandingen over, og blander den godt i pastaen.
- Ha alt i en skål sammen med de oppdelte grønnsakene og server gjerne med
Del gjerne innlegget med venner og familie
#pastasalat #Scampsalat #Scampi #glutenfritt #melkefritt # #vegetar #Middag #lunsch #pastarett #matfrabunnen #morsmiddag #hjemmelaget #brukrester #spisoppmaten #Rester
Oljeblandingen ser spennende og god ut 💖
Takk, den smaker meg helt utmerket 💖