Her om dagen så jeg på Jamie Oliver som lagde mat, han er en fascinerende fyr. Det går stort sett så fort med det han gjør at jeg har problemer med å få skrevet ned å konsentrert meg om å se samtidig, så dette må bli nokså nær variant av hans pastarett.
Til 4 personer:
Rundt 300 g pasta (glutenfrie for min del) kokes etter anbefalingen på pakken
Krutonger:
4 -6 skiver tørt brød
3 hvitløksfedd
Det grønne bladene på blomkålen
Olje eller smør til steiking av krutongene
Del brødet opp i små biter, ha olje, renset og finhakket hvitløk i en panne, og la de surre en stund. Ta av bladene på blomkålen vask de, og finhakk, og ha på pannen sammen med resten. La alt få surre i rundt 10 minutter, til krutongene er sprø.
SAUS:
1 blomkålhode
4 dl melk eller plantebasert melk
1 løk
Persille
Salt
Pepper
Jeg lurte litt chorizo på også
Ca. 2 raspet ost han brukte Cheddar men jeg bruket parmesanost
Rens og del løken og surr den i olje eller smør.
Rens og del blomkålen og ha den i pannen sammen med melken, og la det få koke til blomkålen er mør. Ha på salt og pepper.
Når alt er kokt så bruker man en blender eller stavmikser og kjører det glatt, ha i osten og smak til. Hell sausen over pastaen, bruk også litt av kokevannet, ha i hakket persille og dryss over krutonger og chorizo pølse om du ønsker
Del gjerne innlegget med venner og familie
JamieOliver #pastarett #middag #morsmiddag #hjemmelaget