Langtidssteikt svinesteik fra Engesvollen gård med tilbehør

Categories Alle oppskrifter, I ovnen, Kjøttretter

 

Svinesteik til middag er ikke noe jeg har ofte, men når jeg får svinesteik fra Engesvollen gård, av beste kvalitet da er det bare å vente på rette øyeblikket på å få servert den. I dag skulle bonusfamilien min kommer på middag, men så ble en av det syk dessverre. Men jeg var heldig å få Hanne Lise på middag i stede for.

Steiking av svinesteik:

Steiken var 2.5 kg så den trengte litt tid i ovnen.

Jeg saltet og pepret den godt og la det i en med svorsiden ned i en ildfast form. Skrelte og delt løk, gulrot, sellerirot og 2 1/2  dl vann i formen, og hadde den midt i ovnen på 75 grader, der stod den i rundt 4  timer. Da jeg kom hjem snudde jeg steiken så svoren snudde opp, satte i steiketermometer,  og skrudde temperaturen på, ovnen opp til 220 grader(jeg har en veldig svak ovn), i omtrent 30 minutter. Da var svoren sprø, og steiken hadde nådd 75 grader på steiketermometeret, noe som er helt perfekt. Den fikk hvile seg menns jeg lagde sausen og gjorde ferdig det andre tingene til middagen.

Saus:

Steikekraften fra steiken, det vil være et sted mellom 3 1/2- 4 dl

1 ss maizena

1 kjøttbuljong terning (glutenfri for min del)

1 dl fløte/laktosefri eller plantebasert om man ikke tåler  melkeprodukter

Salt

Pepper

Litt sukkerkulør så man får farge på sausen, bare en dråpe eller to

En ss tyttebær eller tyttebærsyltetøy

Ha kraften fra steiken i en panne, og ha i fløte, buljong og maizena bland det godt sammen og sett på platen, og gi et oppkok under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Jeg hadde kokte poteter, rødkål, svisker, smør dampet rosenkål og rørte tyttebær som jeg har fått fra Hanne Lise.

Rosenkålen var fra fryseren, de tinte jeg og hadde det i en ildfast form med smør,  la folie over og satte det i sammen med steiken i ovnen det siste 15 minuttene.

Rødkål er kjøpt pose, og den la jeg opp på potetene mens det kokte.

Sviskene la jeg i bløt på morgningen, hadde det i kjøleskapet til jeg også satte det i sammen med steiken men det hadde litt av bøtings vannet. Siden jeg hadde lagt en hel pakke med svisker i bløt og vi bare ble to, så svingte jeg meg rundt å lage sviskegrøt/ kompott  til dessert, her finner du oppskrift.

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

 

 

 

#svinesteik #Søndagsmiddag #middag #morsmiddag #hjemmelaget #matfrabiunnen #mango #kylling #Middagstips #glutenfritt #melkefritt #Utenmelk #utengluten #middagstips #Engesvollen gård

11 kommentarer

11 thoughts on “Langtidssteikt svinesteik fra Engesvollen gård med tilbehør

  1. Denne type flotte middag er fint å kunne dele med andre! Fint du fikk en stand-in på kort varsel når det egentlige besøket dessverre ble forhindret 🙂 Tenker også dere hadde ekstra god matlyst etter turen til Fløyen tidligere på dagen. Det var flott i går, men bitende kald nordavind. Jeg også måtte ut på tur å nyte solen 🙂 Lag deg en fin-fin dag 🙂

    1. Det er sant, slik man må man dele uten er det nesten ingen vits 🙂. Ja isende kaldt med nydelig i går, og da må vi Bergensere ut vet du🙂.
      Ha en superduper fin mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *