Jeg har som mål å spise mindre ultraprosessert pålegg, og da må jeg jo prøve meg litt frem på hva som fungerer og ikke. Jeg har i grunnen hatt en tanke om å lage paté av ørret eller , og det ble laks i dag.

Jeg lagde bare en miniporsjon for å teste makene, og den ble veldig god, så denne kan jeg lage større porsjon av. Men da skal jeg bruke ørret som jeg liker bedre.

Til en stor paté 

400 g ørret eller laksefilet uten skinn og bein

2 store egg eller 3 små

1 ss potetmel

2 ts salt

1 ts pepper

Saften av 1/2 lime

2 dl fløte/laktosefri eller som jeg brukte plantebasert fløte

Ca 3 ss opphakket gressløk eller tilsvarende med vårløk. Man kan ha så mye man vil i, det gjør paté friskere på farge og i smaken.

Del fisken i grove biter og ha den i en Foodprosessor, ha i alle ingrediensene utenom gressløken. Kjør maskinen til deigen er helt glatt, smak på deigen om den er passe smak. Ha så i gressløk og rør med en slikkepott, hell farsen i en smurt ildfast form. Forvarm ovnen til 165 grader, ha vann i en form som er større en den formen du har paté i. Siden jeg lagde så lite, så hadde jeg folie i en form, og hadde paté i den. La stå nederst i ovnen i rundt 35-45 minutter. Når man trykker på den skal den være litt fast. Avkjøl, og spis med det samme, eller lag porsjoner til pålegg og frys ned det du ikke skal bruke med en gang.

Del gjerne med venner og kjente.  

😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole

# paté #laksepaté #ørretpaté #julemat #pålegg #Ungåultraprosessertmat #Morsmiddag #Matfrabunnen #Hjemmelaget #hjemmelagetpålegg

 

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Lakse paté

  1. Dette ser spennende ut! Jeg synes forresten også at ørret smaker bedre enn laks. – Kanskje fordi vi som regel bare får tak i oppdrettslaks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *