Det er ikke så ofte jeg har fersk spinat, de er jo nokså dyrt i forhold til den fryste, og den holder seg ikke så lenge. Men jeg hadde spinat i en salat for litt siden, å brukte ikke opp hele. Spinatstuing er utrolig godt, og passer veldig godt til laks/ørret.
Til 2 personer:
1-2 fileter av ørret eller laks pr. Person. For meg er de rikelig med en.
Steik på pannen /eller i ovnen, med salt og pepper. Snu når den begynner å bli gylden. Steikes 7-10 minutte
Spinststuing
Til 2 personer.
Ca. 1/2 pakke fersk spinat eller 4 terninger frossen.
2 hvitløksfedd
1/2 stor løk
1 klatt smør til surring av løk
3 dl melk eller plantebasert melk/fløte som jeg brukte.
1 terning buljong etter ønske
1/2 ss maizena
Salt
Pepper
Rens og findel løk og hvitløk å surr i en panne til den er myk, ha i spinaten og la den få kåose seg 1 minutt. Ha på melk/plantemelk, maizena og buljong og kok de opp. Smak til med salt og pepper.
Del gjerne innlegget med familie og venner
#fisk #laks #ørret #spinat #spinatstuing #morsmiddag #matfrabunnen #hjemmelaget #glutenfritt #melkefri #middagstips #middag #hvaskalvihatilmiddag #sunt #godt
Har du forslag til hva man kan bruke i stedet for buljong? Eller fins det buljong uten løk og hvitløk?
Løpstikke er en urt/plante som kan brukes i stede for buljong. Man kan koke buljong på bein, og fryse kraften å ta opp etter behov. Her er et innlegg om hvordan man koker kraft. https://morsmiddag.blogg.no/1322777099_koking_av_kraft_til_s.html. De er løk i, men det kutter du ut.
Stekt laks og ørret er skikkelig godt 😊
Jeg er mest glad i ørret, men smaken er som baken, nemlig delt, og det er bra 😉