Kylling i krydder inspirert av Britt Elin

Jeg gikk tur med min gode venninne Britt Elin en dag, og jeg har en egen evne til å snakke om mat. Hun fortalte om denne kyllingretten som hørtes så god ut at jeg måtte lage, men husken er ikke helt hva den var så derfor inspirert av siden den ikke ble helt som hennes.

Utrolig mør kylling med fantastisk deilig kryddersmak.

 

Til 2 personer:

4 kyllinglår

1 stor løk

3 hvitløksfedd

2 bokser knuste tomater

1 bit fersk ingefær

2 terninger buljong

4 ss med garam masala som du finer oppskrift på HER

1/2 dl soyasaus (glutenfri for oss som må ha det)

1 ts curry paste (sjekk for gluten)

Salt

Pepper

Ønsker du en mildere smak kan du ha i litt kokosmelk, det hadde Britt Elin, og hun hadde den i en panne og ikke i stekeovnen.

 

Rens løk og hvitløk og surr de lett på pannen før man bruner lårene noen minutter på pannen så de får den fine fargen. Legg lårene i en ildfast form. Ha de knuste tomatene, løken, krydderet, paste, soyasaus, renset og findelt ingefær og buljong i en panne og la den få et oppkok så man kan smake på sausen før den has over kyllinglårene. Noen typer med knuste tomater er veldig syrlige og da må man gjerne ha i litt sukker for å balansere sausen så den ikke blir for syrlig. Nå man har helt sausen over kyllingen setter man den nede i ovnen på 170 grader, og la den stå i rundt 20 minutter, skru så ned ovnen på 110 grader og la den stå i 1 1/2 time til. Da får kyllingen trekke til seg all den gode smaken av krydderne.

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg