Last Updated:

Fyllt kjøttpudding med tomatsaus

Categories Retter med kjøttdeig

I går fikk jeg endelig møtte kjæresten til min yngste datter for første gang. De har vært sammen en stund så jeg var veldig spent, men det viste seg at han var en hyggelig, oppegående og humoristisk ung mann. Når vi planla at de skulle komme på middag spurte jeg hva de ville ha til middag, og eneste svare jeg fikk var “vetje”, finn på noe godt! Siden det er evigheter siden jeg lagde kjøttpudding sist bestemte jeg meg for å lage det. Denne kan lett bli lavkarbo om man bruker grønnsaker med lav GI, eller fylle den med egg

Til 4 personer:
800g -1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
2-3 egg. Bruker man kjøttdeig er to egg nok, men karbonadedeig trenger tre.
ca. 3 ss vann
1/2 chili
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ts salt
2 ss buljongpulver
1 ss spisskummen
1 ss basilikum
Pepper
Grønnsaker etter ønske. Jeg brukte en boks med gulerøtter og erter jeg fikk av naboen for de kom ikke til å bruke den, men neste gang vil jeg heller bruke enten frosne eller skjære opp grønnsakene selv.

Man kan sløyfe hvitløk og chili og bruke det krydderet og grønnsakene man ønsker, liker eller har.
Rens løk, hvitløk og chili og finhakk det før man har det i en bolle med deigen. Ha i krydder, egg og vann og bland alt godt sammen.
Bruker du ferske grønnsaker er det lurt dele de i fine små biter, og bruker man grønnsaker som gulerøtter bør man koke de litt før man har de i kjøttpuddingen.
Bruk en brødform og smør den godt, ha halvparten av deigen i formen og lag en grop midt i langs hele formen, ha grønnsakene i. Ta resten av deigen og legg den opp på grønnsakene og klem den godt sammen med det under.
Steik kjøttpuddingen i rundt 30 minutter på ca. 200 grader (alle stekeovner er forskjellige).

Kjøttpudding med egg er også et alterneativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tomatsaus:

2 bokser knuste tomater eller 1 kg tomater som hakkes
Vann fra man skyller boksene som blir rundt 3 dl
1 løk
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
2 ts buljong eller en terning
1-2 ts oregano
1 ts paprika (gjerne røykt for en mer spiss på kjøttpuddingen)
1 ts basilikum
Pepper
Eventuelt salt

Ha de knuste tomatene i en panne, bruker du tomater finhakker man de og har de i en panne med litt smør og vann og koker de opp.
Ha i renset og finhakket løk, buljong og krydder og la de få koke i rundt 15 minutter. Smak om du trenger salt og mer krydder.
Bruk stavmikkser for å få en jevn saus.

 

 

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Fyllt kjøttpudding med tomatsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *