Dagens middag ble til innimellom alt mulig greie, blant annet min kaotiske oppussing. Det skal vel noe til at det ikke blir kaotisk når man ikke har tømt alt fra rommet man pusser opp.
Middagen var veldig enkelt som kreolsk mat ofte er, og det smalt i sikringsboksen som det også ofte gjør med Kreolsk mat. Så her kommer min variant av kreolsk kylling i ris.
Jeg hadde ikke noen grønnsaker utenom vårløk i dag, men du må gjerne putte i noen, ta det du har.
Beregn rundt 7-10 kyllingklubber pr person.
Marinade:
1 ss soyasaus
1 ss chilisaus gjerne sriracha saus
2″ hvitløksfedd
1 ss Teriyaki (glutenfri for min del)
—
Rundt 1/2 dl vann
Bwewgn mellom 1/2- 1 dl ris per person (1/2 dl bruker være nok for de fleste)
2 vårløk
Bland sammen suasene og litt vann, og renset og delt hvitløk. Ha i kyllingen og se til at alle sidene blir dekket av marinaden. La den ligge i en times tid eller mer.
Sett risen på kok. Ta kyllingen ut av marinaden og steik de på begge sider, ha på marinaden og la det putre under lokk. Det er også mulig å lage den i steikeovnen om man man ønsker det, ha ovnen på 200 grader, og steik i rundt 30 minutter. Ha risen i sammen med kyllingen og la den får ligge der noen minutter å trekke til seg sausen. Del opp vårløk å strø over.
NYT EN SPENNEDE SMAKFULL RETT!
Del gjerne innlegget med venner og familie
#kreolsk #kreolskmat #kreolskmiddag #kyllingklubber #kyllingvinger #kylling #Smakfullt #enkelt #godt #uten melk #uten gluten #Middagstips #helgemat #fredagsmat #lørdagsmat #Middag #morsmiddag #allergi #hjemmelaget #matfrabunnen