Der det skal feies noe er det ofte en form for kransekake på bordet. Denne kransekaken er min venninne Laila Bilsbak som har laget til et av barnebarna som skal konfirmeres i helgen. Jeg ble så glad når hun sendte meg bilde av den fine kransekaken som jeg fikk legge ut her på bloggen.
Siden kransekake er naturlig uten både gluten og melkeprodukter er kransekake en vinner hos oss. Kransekake er i grunnen enkelt å lage, men som alt annet her i livet så er alt lett når man kan det.
Triksene for en vellykket deig/kransekake er tre ting :
Det første er at man bør bruke mandel kvern, opp igjennom årene har jeg gang på gang forsøkt meg på andre metoder (av rein latskap :-), men kransekaken får ikke rette konsistensen.
Glykosesirup gjør slik at deigen holder på seigheten og fuktigheten, den får man kjøpt på de fleste dagligvarebutikker. Sist men ikke minst, man bør ikke bruke varmluftfunksjonen men vanlig steke program på stekeovnen. Bruker man varmluft er det som man tørker inn kransekakene
500 g mandler
500 g melis
4 eggehviter
1 ss glykosesirup(dette tipset fikk jeg for evig mange år siden, det gir ekstra seige gode kransekaker)
Mal mandlene på en mandelkvern, og ha de i en en kjøkkenmaskin. Skill eggehviten fra plommen, og bruk kun eggehviten(får du litt plomme i hviten må du ikke bruke den i deigen)., og ha de i kjøkkenmaskinen med glykosesirup og melis. Kjør alt i kjøkkenmaskinen til deigen er seig og fin(godt blandet). Det kan være lurt å la deigen få hvile litt i kjøleskapet før man begynner å rulle de ut, eller sprøyte de ut med kakesprøyte.
Skal du lage kransekake må du bruke smurte kransekakeformer, ikke ta de av formen før de er kalde. Da slipper du formene forsiktig ned på benken, da løsner de enkelt.
Steik mitt i ovnen med forvarmet ovn på 200 grader i 7-8 minutter(ovner variere litt i styrke). Når kransekakedelene er ferdig steikt skal ikke være brune, men lett gylden. De er fortsatt myke når man tar de ut av ovnen. Ha hele bakepapiret på en rist og la de bli helt kald før du rører de.
De er lurt å fryse kransekaken før man skal ha den, da blir den ekstra seig.
Når man skal sette sammen kransekake, så bruker man melis og eggehvite.
1 eggehvite og rundt 180 g melis.
Ha eggehviten i en skål hell på melis og rør til det er en glatt masse som ikke renner av kransekaken. Man må gjerne justere med melisen for egg kan være både store og små.
Begynn nede med den største ringen, sprøyt på melismassen i sikksakk og sett neste ring opp på, fortsett oppover. Så kan man ha den pynten man ønsker på, men flagg og knallbongbonger er vanlig.
Del gjerne innlegget med venner og familie.Link til å følge denne bloggen middagstips på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#kransekake #fest #bryllup #konfirmasjon #dåp #Bursdag #hjemmelaget #Matfrabunnen #morsmiddag #Festkake
Kransekake hører 17. mai til, ja 😊 Og konfirmasjoner! 😊
He he det var ikke meningen å legge ut før i morgen. Men med hode under armen osv.
Haha, et forvarsel bare dette da 😉
Snakk om, nå har jeg skrevet det ferdig så får det bare stå til 🤣
😀
Kransekake er kjempegodt. Hører med til bryllup, konfirmasjon, 17.mai og jul 😊
Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en kjempefin og god helg ❤😊
Purr, purr, og klem fra Toril og kattene
Det er helt sant, det er et møst. 💖