Dette er mat som man bare lager til, setter i ovnen, så lager den seg selv mens du finner på noe kjekt. Det enste man smeller i hop er sausen når maten nærmer seg ferdig.
Til 4-6 personer
Jeg brukte to pakker(8 stk) med nakkekoteletter men du må gjerne bruke vanlig svinekoteletter
Jeg hadde de i ovnen med salt og pepper øverst på 200 grader i rundt 10-15 minutter så de ble litt brun. I mellomtiden skar jeg opp poteter og grønnsaker som jeg skulle ha i sammen med kotelettene.
Ca. 10 poteter
1/2 liten kålrot
1 persillerot
3-4 gulrøtter
1/2 sellerirot
1-2 løk
Ca. 2 dl kokt vann
2 buljongterninger eller 1 ss med pulver som løses opp i det kokte vannet.
Jeg flyttet kotelettene litt så alle grønnsakene og delte poteter kom nederst i formen, så helte jeg på den utrørte buljongvannet å helte over.
Jeg tok formen midt i ovnen på 200 grader i rundt 15 minutter til, så skrudde jeg ovnen ned på 120 grader og lot alt stå til gjestene var på vei rundt 2 timer. Da er kotelettene møre og fine, og både poteter og grønnsaker ferdig.
SAUS: Man kan lage brun saus også om man ikke ønsker tomatsaus
Jeg tømte væsken fra kotelettene i en panne, og tilsatte
2 ss tomatpuré
1,5 dl fløte/plantebasertfløte
2 ss maizena
Salt og pepper
Blandet ut fløte med maizena og hadde i tomatpuré, ga det et oppkok under omrøring og smakte til med salt og pepper.
Ønsker man å ha sausen opp på kotelettene før servering så gjør man det.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
#svinekoteletter #svinekjøtt #kålrabi #enkelt #godt #Middagstips #middag #morsmiddag #glutenfri #melkefri #tradisjonsmat Hjemmelaget #matfrabunnen #av #Tradisjonsmat #Helgemat #søndagsmiddag #betasuppe #lapskaus #iSteikeovnen #tradsisjonsmat #nakkekoteletter
Sånn mat er liksom i min stil 😀 Lage seg selv mener jeg 😀
Så bra jeg treffer av og til 😀. Det enkle er ofte det beste
Min stil også 🙂 Genial måte å tilberede på 🙂
Full pott i dag forstår jeg, så bra 😀
Takk for ideen. buljong blandet i vatn gir mer smakt i grønnsakenne pluss til sausen.
Buljong hever smaken på det meste, å den som er pulver er helt genial da slipper man å løse den opp.
En enkel, praktisk og god oppskrift! 🤗
Helt suveren. 😀