Klippfisk med hvit saus

Categories Alle oppskrifter

Bonusfamilien kom på middag, og jeg hadde lovet Ole å lage klippfisk med tykk hvit saus, noe han er så glad i. Margrethe hadde laget deilig smulderepai med blåbær og hjemmelaget is, det var bare helt fantastisk godt.

Til 4 personer:

Ca. 800 g klippfisk

Bacon om du vil h det, jeg hadde kjøpt med det ligger fortsatt i kjøleskapet he he

Ca. 5 gulrøtter

Brokkoli

Erter eller det grønnsakene du har og liker.

Klippfisk må ligge i vann i et døgn, og gjerne skifte vannet en gang. Kok opp vann og legg fisken i, la den trekke(ikke koke)i rundt 20 minutter, det kommer litt ant på hvor store stykker fisk det er.

Grønnsakene deles og kokes.

Husker man på bacon, så skjærer man det opp og steiker det.

Hvit saus:

Jeg lagde både med og uten melk siden mine gjester er jo vant til vanlig melk og ville nok syntes det var rart med den jeg bruker. Og kun det beste til mine gjester.

Men det velger man det som er best for den enkelte.

4 dl melk eller plantebasert melk

1 god klatt smør eller margarin uten melk

2 ss maizena

Salt

Pepper

Ha melk, maizena i en panne og rør ut så godt det lar seg, og sett pannnen på platen og gi den et oppkok under omrøring. Når sausen er kokt opp har man i smør, salt og pepper, og smaker den til.

 

Oppskrift på smuldrepaien og isen til Margrethe må jeg få oppskrift på, så den får dere seinere.

Del gjerne innlegget med familie og venner 

Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,  Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

8 kommentarer

8 thoughts on “Klippfisk med hvit saus

      1. Bjørn laget torsk i form med fløtesaus (laktosefri), broccoli, gulrot og paprika. Gratinert med ost, og kalkunbacon ved siden av. 🙂

        1. Det er bare nydelig godt. Jeg har bestemt meg for å spise minst mulig melkeprodukter, jeg ble sjokkert at jeg la på meg 3 kg bare med å spise ost i noen dager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *