Bonusfamilien kom på middag, og jeg hadde lovet Ole å lage klippfisk med tykk hvit saus, noe han er så glad i. Margrethe hadde laget deilig smulderepai med blåbær og hjemmelaget is, det var bare helt fantastisk godt.
Til 4 personer:
Ca. 800 g klippfisk
Bacon om du vil h det, jeg hadde kjøpt med det ligger fortsatt i kjøleskapet he he
Ca. 5 gulrøtter
Brokkoli
Erter eller det grønnsakene du har og liker.
Klippfisk må ligge i vann i et døgn, og gjerne skifte vannet en gang. Kok opp vann og legg fisken i, la den trekke(ikke koke)i rundt 20 minutter, det kommer litt ant på hvor store stykker fisk det er.
Grønnsakene deles og kokes.
Husker man på bacon, så skjærer man det opp og steiker det.
Hvit saus:
Jeg lagde både med og uten melk siden mine gjester er jo vant til vanlig melk og ville nok syntes det var rart med den jeg bruker. Og kun det beste til mine gjester.
Men det velger man det som er best for den enkelte.
4 dl melk eller plantebasert melk
1 god klatt smør eller margarin uten melk
2 ss maizena
Salt
Pepper
Ha melk, maizena i en panne og rør ut så godt det lar seg, og sett pannnen på platen og gi den et oppkok under omrøring. Når sausen er kokt opp har man i smør, salt og pepper, og smaker den til.
Oppskrift på smuldrepaien og isen til Margrethe må jeg få oppskrift på, så den får dere seinere.
Del gjerne innlegget med familie og venner
Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER, Link til å følge meg på facebook finner HER. Link til å følge meg på Instagram er randistole HER
Kun det beste for de beste gjestene!
Ligner forresten litt på middagen vi hadde i dag. 
Hva hadde dere da?
Bjørn laget torsk i form med fløtesaus (laktosefri), broccoli, gulrot og paprika. Gratinert med ost, og kalkunbacon ved siden av.
Det er bare nydelig godt. Jeg har bestemt meg for å spise minst mulig melkeprodukter, jeg ble sjokkert at jeg la på meg 3 kg bare med å spise ost i noen dager
Ost er visst noe man virkelig legger på seg av…
Ja tydeligvis. Men slike som meg er vist ekstremt disponert
Mmmmmm klippfisk og hvit saus er bare lekkert! Og desserten like så!
Var kongemiddag og dessert. Og ikke minst å være heldig å ha så fint besøk