I dag er det bonusfamilien som har vært å spist lammesteik med fløtegratinerte poteter. Nå har både Margrethe og jeg hatt bursdag, og siden det har skjedd så mye annet at vi ikke har fått til en sammenkomst. Det er så utrolig herlig å kunne ha de på besøk igjen uten noen store restriksjoner.
Lammesteiken hadde bein, og det gjør at den blir utrolig saftig og rik på smak.
4-6 hvitløksfedd
Rosmarin
Olje
Ca. 1/2 ts salt
Pepper
Rens og findel hvitløken, og ha den i en skål med resten av ingrediensene. Ha det på steiken og bruk hendene å gni det utover heler steiken. Bruke en steikepanne eller en gryte å brun steiken på alle sider.
Ha så i renset og grovdelt
1 løk
2 gulerøtter
3 skiver sellerirot
La det også få litt bruning. Jeg brukte en stor jerngryte å steikte alt i, og sette den rett inn i ovnen med lokk på. Men du kan også ha den i en form, og ha folie på. Ha steikeovnen på 120 grader, og sett steiken nest nede i ovnen. Det er lurt å ha et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, da ser du når steiken er ferdig. Når termometeret viser rundt 65 grader, kan man ta ut steiken, og la den stå å hvile til den skal skjæres opp.
Saus lagde jeg av kraften fra steiken, blandet i maizena så den ble tykkere og smakte til med litt salt og pepper. Så hadde jeg en liten klunk fløte i.
Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på HER
#fløtegratinerte #poteter #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #enkelt #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #glutenfritt #uten #gluten #lam #fårekjøtt #lamesteik #steik #med #bein
Fantastisk deilig vil jeg tro 😊
Fikk ingen klager akkurat, maten gikk ned på høykant. Jeg er jo et matvrak som liker alt he he