Last Updated:

Klassisk lammesteik med fløtegratinerte poteter

Categories Blogg, Kjøttretter

I dag er det bonusfamilien som har vært å spist lammesteik med fløtegratinerte poteter. Nå har både Margrethe og jeg hatt bursdag, og siden  det har skjedd så mye annet at vi ikke har fått til en sammenkomst.  Det er så utrolig herlig å kunne ha de på besøk igjen uten noen store restriksjoner.

 

Lammesteiken hadde bein, og det gjør at den blir utrolig saftig og rik på smak.

4-6 hvitløksfedd

Rosmarin

Olje

Ca. 1/2 ts salt

Pepper

Rens og findel hvitløken, og ha den i en skål med resten av ingrediensene.  Ha det på steiken og bruk hendene å gni det utover heler steiken. Bruke en steikepanne eller en gryte å brun steiken på alle sider.

Ha så i renset og grovdelt

1 løk

2 gulerøtter

3 skiver sellerirot

La det også få litt bruning.  Jeg brukte en stor jerngryte å steikte alt i, og sette den rett inn i ovnen med lokk på. Men du kan også ha den i en form, og ha folie på. Ha steikeovnen på 120 grader, og sett steiken nest nede i ovnen. Det er lurt å ha et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet, da ser du når steiken er ferdig. Når termometeret viser rundt 65 grader, kan man ta ut steiken, og la den stå å hvile til den skal skjæres opp.

 

Saus lagde jeg av kraften fra steiken, blandet i  maizena så den ble tykkere og smakte til med litt salt og pepper. Så hadde jeg en liten klunk fløte i.

Fløtegratinerte poteter finner du oppskrift på  HER

 

 

 

 

#fløtegratinerte #poteter #Hjemmelaget #mat #fra #bunnen #enkelt #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #glutenfritt #uten #gluten #lam #fårekjøtt #lamesteik #steik #med #bein

2 kommentarer

2 thoughts on “Klassisk lammesteik med fløtegratinerte poteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *