Man kan lage melkefri variant uten problemer, men da må man kutte ut osten.
4 personer
10 poteter
½ kinahvitløk eller 2 fedd hvitløk
Ca. 5 dl fløte (den skal nesten dekke potetene) For melkefri variant så bruk en plantebasert fløte og kutt ut osten.
Ca. 1 ts salt
Pepper
1-2 dl raspet ost
Ha fløten i en skål og ha i renset og finpresset hvitløk, salt og pepper i. Smak om det er nok salt, det skal være nokså salt siden potetene trenger en del salt.
Rens og del potetene opp i skiver og legg de fint i en ildfast form, og hell fløten over. Er det for lite fløte har du bare på mer slik at det nesten dekker potetene, dette vil variere etter hvilke form man bruker. Men ha heller på for mye en for lite fløte.
Sett formen midt i ovnen på 200 grader, den trenger rundt 45 minutter på å bli ferdig. Fløten skal være trakt inn i potetene. På slutten av steiketiden har man på osten, dette er for å unngå at osten blir brent.
Det er en fordel å la formen få hvile 5 minutter før man servere den.
#fløtegratinerte #poteter #Hjemmelahet #mat #fra #bunnen #enkelt #godt #middag #middagstips #Morsmiddag #glutenfritt #uten #gluten
Ser godt ut 🙂 Hva slags poteter funker best?
Lars Raabe: Du kan bruke hvilke som helst poteter, men det kan selvsakt variere litt hvor fort poetene blir ferdig etter hvor faste eller melne de er. Jo fastere jo lenger tid.