Kjøttpudding er en klassisk tradisjonsrik gammel middagsrett, som virkelig kan komme oftere på middagsbordet. Det geniale med kjøttpudding, er at man lett kan lage mange på en gang, og fryse ned, man slipper å stå å steike som med kjøttkaker, og smake like godt.

Til 4 personer: (jeg lagde av 400 g kjøttdeig)
800g -1 kg kjøttdeig eller karbonadedeig
2-3 egg. Bruker man kjøttdeig er to egg nok, men karbonadedeig trenger tre.
ca. 1/2 dl vann
2 løk eller tilsvarende med annen type løk (kan sløyfes)
2 ss buljongpulver Toro sitt buljongpulver er supert, det er også glutenfritt. Om du ikke har buljongpulver bland det ut i vannet som da må varmes en stund før du skal lage puddingen, så det kan kjøles ned igjen.

Eventuelt 1 ss potetmel

Ca. 2 ts salt
Pepper

Blir deigen for tynn kan man ha i litt potetmel (det er glutenfritt)

Rens løken og finhakk  før man har det i en bolle med deigen. Ha i krydder, buljong, egg og vann og bland alt godt samen. Jeg anbefaler å steike en prøvekake før man former og steiker kjøttpuddingen, så man får den passe salt.

I dag formet jeg kjøttpuddingen som et brød og  steikte den på steikepannen, det gikk veldig fint, eller så steiker man kjøttpuddingen gjerne i form  i rundt 30-40 minutter på ca. 200 grader (alle stekeovner er forskjellige).

Del gjerne innlegget med venner og familie😊Link til å følge denne bloggen på Blogvin finner du HER,   Link til å følge meg på facebook finner du HER Link til å følge meg på Instagram  er randistole HER

#kjøttpudding #hjemmelagetkjøttpudding #kjøttpudddingpåsteikeplaten #Matfrabunnen #Glutenfritt #melkefritt #Hjemmelaget #matfrabunnen #Middag #middagstisp #Morsmiddag #Hvaskalvihatilmiddag #hvaskaljeghatilmiddag #enkelt

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *